En berømt fransk kjøkkensjef laget en gang pannekaker i likør til kong Edvard VII av England. Plutselig tok det fyr i pannekakene. Kjøkkensjefen lot ikke dette uhellet forstyrre serveringen. Kongen ble svært begeistret for den herlige smaken og pannekakene ble kalt Crêpes Suzette til ære for en ung dame som satt ved kongens bord.
Her chezENGH steker vi våre franske pannekaker på tradisjonelt vis, slik nordmenn har stekt lefser i generasjoner. Steker man på bordet, kan alle se på mens det stekes. De minste elsker det!
Ingredienser
Den første pannekaken er en smaksprøve til kokken
9 pannekaker | 27 pannekaker | 36 pannekaker |
---|---|---|
|
|
|
Solsikkeolje til steking
Sikt sammen mel, salt sukker. Skal du lage dessertpannekaker, bruker du sukker.
Lag en fotdypning melet.
Knekk eggene i fordypningen
Hell i litt av melken.
Rør inn litt etter litt mel fra sidene.
Rør inn smør.
Spe med mer melk etter hvert til røren er glatt har konsistens som matfløte.
Dekk bollen til, og la røren svelle i minst 30 minutter. Den kan stå i kjøleskap i inntil ett døgn, men husk å ta den ut av kjøleskapet minst 15 minutter før du skal steke pannekakene.
Visp røren godt igjennom.
Varm en liten stekepanne, 20 cm i diameter – Eller sett på takken om du har det.
Pensle den med solsikkeolje. Bruk et sammenkrammet kjøkkenpapir, for bakepenselen blir ødelagt av varmen i pannen.
Skru ned varmen til middels
Hell omtrent 3 ss røre i pannen. Hell røren rundt, slik at den dekker pannebunnen helt.
Stek pannekaken i 1 minutt til den er gyllen og røren har stivnet.
Snu pannekaken med en stekespade, og stek den på den andre siden.
Ingen kommentarer