Hamburgerbrød - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
1925
post-template-default,single,single-post,postid-1925,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Hamburgerbrød

Hamburgerbrød

Ingredienser til 15-20 brød

  • ca 15 dl hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl vann
  • 3 dl melk
  • 1 egg
  • 100 g romtemperert smør
  • vann og sesamfrø

Steg for steg

Mål opp smør, og la det bli romteperert.
Bland sammen mel, salt og gjær.
Varm vann og melk fingervarmt.
Ha i egget og bland godt.
Ha i væsken sammen med det tørre.
Bruk helst en kjøkkenmaskin og bland alt godt sammen.
Skjær smøret i terninger og ha det i deigen.
Kjør kjøkkenmaskinen på middels hastighet til smøret er eltet godt inn i deigen og deigen slipper taket fra bollen.
Sett stekeovnen på 225 °C
La deigen heve under et klede på et lunt sted til den er doblet i størrelse (ca 1 time).
Hell deigen ut på en melet overflate og kna den godt. Rull deigen i en pølse og del den i 15-20 jevnstore deler.
Trill hver del til en bolle, og trykk de flate med hånden (mine var ca 1 cm tykk da jeg hadde klemt de flat).
Etterhev hamburgerbrødene under et klede ca 30-60 minutter.
Pensle brødene med lunket vann og strø over litt sesamfrø.
Stek hamburgerbrødene i  ca 12 minutter  (steketiden vil variere litt fra ovn til ovn).

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: