Ingredienser til 15-20 brød
- ca 15 dl hvetemel
- 1 pk tørrgjær
- 1 ts salt
- 3 dl vann
- 3 dl melk
- 1 egg
- 100 g romtemperert smør
- vann og sesamfrø
Steg for steg
Mål opp smør, og la det bli romteperert.
Bland sammen mel, salt og gjær.
Varm vann og melk fingervarmt.
Ha i egget og bland godt.
Ha i væsken sammen med det tørre.
Bruk helst en kjøkkenmaskin og bland alt godt sammen.
Skjær smøret i terninger og ha det i deigen.
Kjør kjøkkenmaskinen på middels hastighet til smøret er eltet godt inn i deigen og deigen slipper taket fra bollen.
Sett stekeovnen på 225 °C
La deigen heve under et klede på et lunt sted til den er doblet i størrelse (ca 1 time).
Hell deigen ut på en melet overflate og kna den godt. Rull deigen i en pølse og del den i 15-20 jevnstore deler.
Trill hver del til en bolle, og trykk de flate med hånden (mine var ca 1 cm tykk da jeg hadde klemt de flat).
Etterhev hamburgerbrødene under et klede ca 30-60 minutter.
Pensle brødene med lunket vann og strø over litt sesamfrø.
Stek hamburgerbrødene i ca 12 minutter (steketiden vil variere litt fra ovn til ovn).
Ingen kommentarer