Denne middagsretten er en av våre farvoritter når vi har liten tid, men likevel ønsker å spise en varm middag før ettermiddagens aktiviteter tar beslag på tiden. Du trenger ikke mer enn 20 minutter tilberedning, og vips: du har en herlig rett på bordet. Couscous er gryn fremstilt av semule av durumhvete, det er et hovednæringsmiddel i Nord-Afrika. Couscous består av semulegryn rullet i hvetemel.
- 4 kyllingfiléer
- 4 sjarlottløk
- 3 dl matfløte
- 200 g tapenade av svarte oliven
- 400 g brekkbønner
- 6 dl couscous
[hr]
Sett stekeovnen på 180 °C
Varm opp stekepannen med en klatt smør og litt olivenolje
Skrell og skjær sjarlottene i to
Stek kyllingfiletene til de får en fin gyllen skorpe
Hell matfløten i en ildfast form
Bland tapenaden inn i fløten
Legg kyllingen i sausen
Legg sjarlottene ved siden av kyllingen, dynket i saus
Sett formen inn i den varme ovnen
Kok opp 5 dl vann
Fres brekkbønnene i den varme pannen i smøret fra kyllingen
Ta kjelen av platen
Tilsett couscous og la trekke i 5 minutter
Ingen kommentarer