Stekt ris er en enkel og lettvint rett som faller i smak hos våre små. I tillegg til at det er enkelt å lage så er det for oss en smart måte å få barna til å spise litt grønnsaker.
Du trenger
- 4 ss fiskesaus
- 2 ss soyasaus
- 2 ts sukker
- 4 egg
- Olje til steking
- 2 små løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 – 3 cm revet ingefær
- 3 kyllingfilet i strimler à 200 g pr stk
- 100 g hakkede bønner
- 1 liten boks mais
- 6 dl ris
- ¼ ts salt
Steg for steg
Kok opp 9 dl vann til risen
Hell risen i det kokende vannet
Rør sammen fiskesaus, soyasaus og sukker i en bolle til sukkeret er oppløst. Sett sausen til side til senere bruk
Pisk sammen egg og salt
Varm litt olje i en wokpanne
Hell eggeblandingen i pannen. Stek eggerøren over middels varme i 2-3 minutter under hyppig omrøring
Ta eggerøren opp av wokpannen
Varm ny olje i wokpannen
Fres løk, hvitløk, ingefær, gulrøtter og de hakkede bønnene 3-4 min
Ta grønnsakene av pannen
Tilsett litt mer olje i wokpannen
Stek kyllingen og sett den til side
Stek risen i 3 min
Bland alle grønnsakene og kjøttet sammen med risen
Tilsett fiskesausen og rør godt sammen
Tilsett mais
Tilsett eggerøre, rør lett sammen og server
Ingen kommentarer