Stekt ris på vietnamesisk vis - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2363
post-template-default,single,single-post,postid-2363,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Stekt ris på vietnamesisk vis

Stekt ris på vietnamesisk vis

Stekt ris er en enkel og lettvint rett som faller i smak hos våre små. I tillegg til at det er enkelt å lage så er det for oss en smart måte å få barna til å spise litt grønnsaker.

Du trenger

  • 4 ss fiskesaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts sukker
  • 4 egg
  • Olje til steking
  • 2 små løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 – 3 cm revet ingefær
  • 3 kyllingfilet i strimler à 200 g pr stk
  • 100 g hakkede bønner
  • 1 liten boks mais
  • 6 dl ris
  • ¼ ts salt

Steg for steg

Kok opp 9 dl vann til risen
Hell risen i det kokende vannet
Rør sammen fiskesaus, soyasaus og sukker i en bolle til sukkeret er oppløst. Sett sausen til side til senere bruk
Pisk sammen egg og salt
Varm litt olje i en wokpanne
Hell eggeblandingen i pannen. Stek eggerøren over middels varme i 2-3 minutter under hyppig omrøring
Ta eggerøren opp av wokpannen
Varm ny olje i wokpannen
Fres løk, hvitløk, ingefær, gulrøtter og de hakkede bønnene 3-4 min
Ta grønnsakene av pannen
Tilsett litt mer olje i wokpannen
Stek kyllingen og sett den til side
Stek risen i 3 min
Bland alle grønnsakene og kjøttet sammen med risen
Tilsett fiskesausen og rør godt sammen
Tilsett mais
Tilsett eggerøre, rør lett sammen og server

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: