Pizzasnurrer - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2551
post-template-default,single,single-post,postid-2551,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Pizzasnurrer

Pizzasnurrer

Pizza er en klar favoritt hos chezEngh. Mens andre familier har taco som standard fredags kos er det med 80% sikkerhet at det blir servert pizza på fredagene her i huset. Til tross for denne entusiasmen over denne italienske «lefsa» med fyll brøt vi idag husets regler med å servere det på en mandag samt å lage pizzasnurrer… Snurrene er supre å servere med tanke på at det blir mindre søl og rot hos husets små jenter samt utrulig gode å ha med seg som nistemat på tur.

Oppskriften gir deg ca 30 store snurrer, noe som medfører at du automatisk har noen i fryseren til en dag tiden er knapp. Denne gangen ble deigen laget av bare fint hvetemel, men du kan gjerne la ⅓ av mengden av melet være grov mel.

Du trenger:

  • 1,4 kg hvetemel
  • 50 g tørrgjær
  • 1 ts salt
  • ½ ts sukker
  • 4 dl vann
  • 4 dl skummet melk
  • 100 g smør i terninger

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle
Varm opp melken til den er 37 °C og bland det sammen med lunken vann
Bland det våte sammen med det tørre
Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10 minutter på lav fart
Tilsett smør
Elt deigen i nye 10 minutter til smøret er godt blandet inn i deigen
Sett deigen til heving under plast og et klede til deigen er dobbel størrelse

Mens deigen er til heving er det fint å bruke noe av tiden på å forberede fyllet. I pizzasnurrer, som i pizza forøvrig, er det bare fantasien som setter grenser. Dette brukte chezEngh denne gangen.

wpid-DSC_0621.jpg

Fyll

  • 2 små løk finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks flodde, hermetiske tomater
  • 250 g kokt skinke i terninger
  • 30 g sorte oliven, steinfrie
  • 250 g revet hvitost
  • salt, pepper, herbes de provence og basilikum
  • olje til steking

Sett stekeovnen på 225 °C
Fres løken i stekepanna
Tilsett skinketerningene
Del deigen i 2
Kjevle hver leiv til du får et rektangel
Fordel de hermetiske tomatene over deigen
Tilsett krydderet over tomatsausen
Strø skinke og ost over
Rull sammen rektangelet fra langsiden til du får en «pølse»
Del «pølsen» i ca 15 like store deler
Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir
Strø revet ost på toppen av snurrene
Stekes i 15 minutter til pizzasnurrene er gylne
Avkjøl på rist

wpid-DSC_0612.jpg

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: