Torsk med blåskjell smaker ekstra godt i hverdagen sammen med vårløk og hjemmelaget potetpurre, løk og vårløk. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien.
Ingredienser
- 500 g poteter
- 100 g margarin
- 2 dl melk
- 1 kg hel torsk
- 1/2 kg blåskjell
- 2 dl fløte
- 1 dl hvitvin
- 1/2 løk
- 1 klype safran
- Havsalt
Steg for steg
Forvarm stekeovnen til 250 °C
Skjær potetene i småbiter
Kok potetene møre i usaltet vann
Skrap torsken fri for skjell.
Filetér, men la skinnet sitte på.
Ha på rikelig med havsalt på kjøttsiden, la ligge i 10 minutter.
Skyll godt.
Stykk opp torsken i fire pene biter
Legg i en smurt langpanne med skinnsiden opp.
Rens blåskjellene.
Surr løk i olje
Legg i blåskjellene, hell over hvitvin.
Kok til dampen står ut under lokket, da er blåskjellene ferdige. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
Avkjøl til de er håndterbare
Kok opp melken
Hell vannet av de ferdigkokte potetene
Tilsett margarinen og
Mos potetene – mens du sper med melken
Smak til med nykvernet salt og pepper
Ta blåskjellkjøttet ut av skallene
Sil av og ta vare på kraften.
Reduser kraften til halvparten
Ha i fløte og reduser til halvparten igjen.
Sett torsken i ovnen. Den er ferdig når fiskekjøttet skiver seg når du trykker forsiktig på fileten, ca. 8-10 minutter.
Kjør sausen med stavmikser
Smak til med salt og pepper
Tilsett blåskjellkjøttet og fordel det pent rundt torskefileten på tallerkenen
Ingen kommentarer