Om du spør husets yngste jenter om middagsønsker er det stor sjanse for at pølser blir nevnt. Risotto med pølser er en enkel hverdagsrett som tilfredsstiller små ganer i tillegg til at retten gir muligheter til å lure inn grønnsaker uten at det blir noe mas.
Du trenger
- 4 dl risottoris
- 1 løk
- 1 ts margarin
- 2 ss raspolje
- 2 terninger grønnsaksbuljong
- 6 dl vann
- 150 g brekkbønner
- 1 boks mais (180 g)
- 3 store røkte kjøttpølser
- salt og pepper
- tomater til pynt
- parmesan
[hr]
Kok opp vannet og tilsett buljongterningene
Hakk opp løken i små biter
Fres løken i en kjele sammen med olje og margarin
Tilsett risen
Fres risen på høy varme mens du rører hele tiden til risen er blank
Spe med den kokvarme buljongen slik at risen aldri blir helt tørr, men samtidig ikke så mye buljong at risen flyter rundt.
Rør i risen og spe med buljong til all buljong er brukt opp. Risen skal rulle rundt og ikke klebe seg fast. Da er den al dente.
Skru ned varmen
Krydre med salt og pepper
Tilsett pølsene, brekkbønnene og maisen og la det hele varme seg i 2-3 minutter
Server med cherrytomater, fersk revet parmesan, og chezENGH´s baguetter
Ingen kommentarer