Risotto med pølser - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2662
post-template-default,single,single-post,postid-2662,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Resterisotto

Risotto med pølser

Om du spør husets yngste jenter om middagsønsker er det stor sjanse for at pølser blir nevnt. Risotto med pølser er en enkel hverdagsrett som tilfredsstiller små ganer i tillegg til at retten gir muligheter til å lure inn grønnsaker uten at det blir noe mas.

Du trenger

  • 4 dl risottoris
  • 1 løk
  • 1 ts margarin
  • 2 ss raspolje
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 6 dl vann
  • 150 g brekkbønner
  • 1 boks mais (180 g)
  • 3 store røkte kjøttpølser
  • salt og pepper
  • tomater til pynt
  • parmesan

[hr]

wpid-DSC_0173.jpg

Kok  opp vannet og tilsett buljongterningene
Hakk
  opp løken i små biter
Fres  løken i en kjele sammen med olje og margarin
Tilsett  risen
Fres  risen på høy varme mens du rører hele tiden til risen er blank
Spe med den kokvarme buljongen slik at risen aldri blir helt tørr, men samtidig ikke så mye buljong at risen flyter rundt.
Rør  i risen og spe med buljong til all buljong er brukt opp. Risen skal rulle rundt og ikke klebe seg fast. Da er den al dente.
Skru  ned varmen
Krydre  med salt og pepper
Tilsett  pølsene, brekkbønnene og maisen og la det hele varme seg i 2-3 minutter
Server med cherrytomater, fersk revet parmesan, og chezENGH´s baguetter

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: