Jentene hos chezENGH elsker å delta i bakingen og ofte er det de som tar initiativ, i hvertfall om det er vaniljekjeks som skal lages. Du kan fint stikke ut vaniljekjeks med et kjøkkenglass, eller du kan ta frem pepperkakeformene og lage flotte figurkjeks. I tillegg er det det utallige stempelformer det går an å få tak i. Vaniljekjeks oppbevares best i en lufttett boks i mange uker. Dersom du ikke spiser de opp med en gang da. Det er nemlig sjelden noe til overs her i huset etter en dag eller to.
Ingredienser
- 150 g mykt smør
- 200 g sukker
- 300 g hvetemel
- 2 eggeplommer
- 2 ts vaniljesukker
[hr]
Steg for steg
Rør sammen smør og sukker
Tilsett eggeplommene
Ha i mel og vaniljesukker
Kjør kjøkkenmaskinen til det blir en fast å god deig
Legg deigen i en plastpose i kjøleskapet en time
Sett på ovnen på 180 °C
Kjevl ut deigen og stikk ut kjeksene
Stek i ca 10-11 minutter på midterste rille
Avkjøl på rist
Ingen kommentarer