Tiramisu med jordbær
chezENGH bare elsker Tiramisu, men nå på sommeren er det fint å kunne lage en lettere og ikke minst friskere variant nemlig; Tiramisu med jordbær. Tiramisu med jordbær er rask å lage og blir bedre jo lengre den står i kjøleskapet – vi anbefaler natta over.
Friskheten i Tiramisu med jordbær gjør denne desserten til en favoritt også for husets småjenter. Ikke minst at den ikke inneholder alkohol slik som orginalen gjør at denne desserten er barnevennlig. Om du skulle ønsker an du bytte ut jordbæra med andre røde bær som f.eks bringebær eller rips.
Du trenger:
- fingerkjeks
- 250 g mascarpone
- 3 egg
- 40 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 250 g jordbær
- jordbærsaft
- melis
[hr]
Skill eggehvite fra eggeplommen
Tilsett vaniljesukker i eggeplommene
Ha i mascarponen i eggeplommene og rør godt
Visp eggehvitene stivt med ca en tredjedel av sukkeret
Ha i gradvis sukkeret i eggehvitene
Bland eggehvitene sammen med mascarpone blandingen
Lag en saftblanding som du legger fingerkjeksa i. Kjeksa skal være gjennomvåte.
Start med ett lag med gjennomvåte fingerkjeks
Legg på et lag med jordbær
Legg til en skje med mascarpone-blandingen på kjeks
Legg så et halvt kjeks i midten og deretter dekk til med mascarpone kremmen
Oppbevares kjølig i kjøleskapet i 3-4 timer eller aller helst natten over.
Pynt med jordbær på toppen
Dryss et lite lag med melis på jordbæra
Ingen kommentarer