Tiramisu med jordbær - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2896
post-template-default,single,single-post,postid-2896,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Tiramisu med jordbær

Tiramisu med jordbær

chezENGH bare elsker Tiramisu, men nå på sommeren er det fint å kunne lage en lettere og ikke minst friskere variant nemlig; Tiramisu med jordbær. Tiramisu med jordbær er rask å lage og blir bedre jo lengre den står i kjøleskapet – vi anbefaler natta over.

Friskheten i Tiramisu med jordbær gjør denne desserten til en favoritt også for husets småjenter. Ikke minst at den ikke inneholder alkohol slik som orginalen gjør at denne desserten er barnevennlig. Om du skulle ønsker an du bytte ut jordbæra med andre røde bær som f.eks bringebær eller rips.

Du trenger:

  • fingerkjeks
  • 250 g mascarpone
  • 3 egg
  • 40 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g jordbær
  • jordbærsaft
  • melis

[hr]

wpid-DSC_0918.jpg

Skill  eggehvite fra eggeplommen
Tilsett  vaniljesukker i eggeplommene
Ha  i mascarponen i eggeplommene og rør godt
Visp  eggehvitene stivt med ca en tredjedel av sukkeret
Ha  i gradvis sukkeret i eggehvitene
Bland  eggehvitene sammen med mascarpone blandingen
Lag  en saftblanding som du legger fingerkjeksa i. Kjeksa skal være gjennomvåte.
Start  med ett lag med gjennomvåte fingerkjeks
Legg  på et lag med jordbær
Legg  til en skje med mascarpone-blandingen på kjeks
Legg  så et halvt kjeks i midten og deretter dekk til med mascarpone kremmen

Oppbevares  kjølig i kjøleskapet i 3-4 timer eller aller helst natten over.
Pynt  med jordbær på toppen
Dryss  et lite lag med melis på jordbæra

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: