Soltørkede tomater forbinder i alle fall chezENGH med solfylte dager og spennende mat fra landene rundt middelhavet. Det er nesten litt selvmotsigende å tenke at man kan lage soltørkede tomater her oppe i det kalde nord, men hvorfor ikke bruke fantasien litt? Hva med å langtidstørke tomatene i stekeovnen, tenkte vi.
Her kommer fremgangsmåten vi brukte for å produsere soltørkede tomater à la chezENGH. Lykke til!
Ingredienser
- 1 kg tomater
- 1 klype salt
- 8 hvitløksbåter
- 3 dl extra virgine olivenolje
- frisk timian og oregano
[hr]
Sett stekeovnen på 125 °C
Skyll og del tomatene i to
Legg tomatene utover et stekebrett med snittflaten opp
Strø litt salt over tomatene
Sett stekebrettet lengst ned i ovnen
Tørk tomatene 4-5 timer
Stikk hull på snittflaten etter ca. 2 timer så saften renner ut
Avhengig av ovnen din så kan tørketiden variere. Om tomatene ikker har tørket nok, kan du bare la de tørke litt lenger. Dersom du ønsker halvtørkede tomater, så avbryter du tørkingen når du ønsker det. Begynner de å bli brente reduserer du temperaturen litt.
Avkjøl tomatene og legg de over i et godt vasket glass med lokk.
Skrell hvitløksbåtene og del de i to. Legg de ned i glasset.
Riv litt frisk oregano og timian over
Ha på nykværnet salt og pepper
Hell olivenoljen over til slutt
Sett på lokket
Oppbevar tomatene i kjøleskap
Ingen kommentarer