Soltørkede tomater - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3109
post-template-default,single,single-post,postid-3109,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Soltørka tomater

Soltørkede tomater

Soltørkede tomater forbinder i alle fall chezENGH med solfylte dager og spennende mat fra landene rundt middelhavet. Det er nesten litt selvmotsigende å tenke at man kan lage soltørkede tomater her oppe i det kalde nord, men hvorfor ikke bruke fantasien litt? Hva med å langtidstørke tomatene i stekeovnen, tenkte vi.

Her kommer fremgangsmåten vi brukte for å produsere soltørkede tomater à la chezENGH. Lykke til!

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 1 klype salt
  • 8 hvitløksbåter
  • 3 dl extra virgine olivenolje
  • frisk timian og oregano

[hr]

Soltørkede tomater

Sett  stekeovnen på 125 °C
Skyll  og del tomatene i to
Legg   tomatene utover et stekebrett med snittflaten opp
Strø  litt salt over tomatene
Sett  stekebrettet lengst ned i ovnen
Tørk  tomatene 4-5 timer
Stikk  hull på snittflaten etter ca. 2 timer så saften renner ut

Avhengig av ovnen din så kan tørketiden variere. Om tomatene ikker har tørket nok, kan du bare la de tørke litt lenger. Dersom du ønsker halvtørkede tomater, så avbryter du tørkingen når du ønsker det. Begynner de å bli brente reduserer du temperaturen litt.

wpid-DSC_1021.jpg   wpid-DSC_1025.jpg  wpid-DSC_1038.jpg

Avkjøl  tomatene og legg de over i et godt vasket glass med lokk.
Skrell  hvitløksbåtene og del de i to. Legg de ned i glasset.
Riv  litt frisk oregano og timian over
Ha  på nykværnet salt og pepper
Hell  olivenoljen over til slutt
Sett  på lokket
Oppbevar  tomatene i kjøleskap

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: