Fersk gjærbakst slår aldri feil til helgefrokosten. Rundstykker er godt, men denne helgen ønsket vi oss en variasjon. Vi har valgt å lage bagels til helgen, og barna gleder seg til å prøve de smultringliknende rundstykkene til frokost.
Til 8 bagels trenger du:
- 2 ts tørrgjær
- 1 ½ ss sukker
- 3 dl vann
- 500 g hvetemel
- 1 ½ ts salt
[hr]
Hell gjær og sukker i lunket vann
La blandingen stå i 5 min
Rør i blandingen
Bland mel og salt i bakebollen
Tilsett væsken
Rør og kna til deigen blir fast
Legg deigen i en lett oljet bolle
Vend deigen i oljen
Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle
Hev i 1 time
Slå deigen sammen
Hev i nye 10 minutter
Del deigen i 8 like store emner
Lag en bolle av hvert emne
Lag hver bolle til en ring ved å stikke en finger med mel på gjennom midten
Sett bagelsene på lett oljet stekeplate
Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle
Kok opp vann i stor kasserolle
Sett på stekeovnen på 220 °C
La vannet trekke
Legg 2-3 bagels forsiktig ned i vannet
La bagelsene trekke til de flyter opp, ca 1 min
Snu dem en gang i løpet av koketiden
Legg bagelsene på en rist så de får renne av seg
Legg bagelsene på en stekeplate med bakepapir
Stek til de er gylne, ca. 20 min
Avkjøl på rist
Ingen kommentarer