Ratatouille er en grønnsakstuing fra Provence i Frankrike. Retten lages tradisjonelt av aubergine, løk, tomater, paprika, squash, hvitløk og urter, for eksempel basilikum eller timian, som freses og småkokes i olivenolje. Vår ratatouille er denne gangen laget uten aubergine. Sammen med stekt torsk og ris er dette et kjapt, sunt og enkelt hverdagsmåltid.
Du trenger
- 4 store torskefilléer
- ½ gul paprika
- ½ rød paprika
- ½ grønn paprika
- 1 rød løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 squash
- 4 dl ris
- 6 dl vann
- olivenolje og smør til steking
[hr]
Strø litt maldonsalt over fiskestykkene
Kok opp vann til risen
Skjær opp grønnsakene
Hell risen i det kokende vannet, og kok etter anvisning på pakken
Varm opp en stekepanne, eller gryte til grønnsakene. Hell i litt olivenolje
Varm opp en stekepanne til fisken med olivenolje og smør
Fres løk og hvitløk
Tilsett de andre grønnsakene og stek de møre, men ikke mer enn at de fortsatt er litt harde
Stek fisken på begge sider til den får en flott farge
Legg på tallerken og nyt!
Velbekomme!
Ingen kommentarer