Se det for deg; du setter tennene i en rykende fersk pizza, og den lysebrune bunnen knaser mellom tennen mens smakene fra saus, ost og garnityr blader seg i munnhulen og pirrer smaksløkene. Sprø bunn og god pizza får man først når du steker på sterk varme. Og enda bedre, om du investerer i en pizzastein så har du det som skal til for å forvandle grillen din til en fullblods pizzaovn. Bare pass på å legge pizzasteinen på plass i grillen før du tenner den, ellers kan pizzasteinen sprekke.
Hjemmelaget pizza er lett og smakfull sommermat. Lager du i tillegg pizzasausen din selv, har du full kontroll på smakene. Vi har brukt masse tomater, løk og hvitløk.
Ingredienser
Til 4 pizzabunner trenger du
- 3 dl lunkent vann, ca. 25 °C
- ½ dl olivenolje, extra virgine
- 3 g tørrgjær, ev. 6 g fersk gjær
- 2 ts sukker
- ½ kg hvetemel
- 2 ts salt
[hr]
Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 3 minutter til det er godt blandet.
Ha i siktet mel og salt.
Elt sammen på lav hastighet i ca. 15 minutter. Du skal ha en glatt og elastisk deig.
Hvis du merker at melet ikke blir blandet godt nok i, stans maskinen, hent opp melet fra bunnen og vend inn i deigen med hendene. Elt videre og tilsett litt vann hvis deigen er for hard og stiv.
Ha deigen over på et godt melet bord og la hvile i 30 minutter.
Del deigen i 4 leiver
Elt mellom hendene, lag fine, små baller
Legg deigballene på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver
La deigballene stå til etterheving på brettet i 2-3 timer i rom temperatur.
De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbelt størrelse, kan de oppbevares i kjøleskap frem til de skal brukes. Det beste resultatet får du jo lenger du venter. Det kan for eksempel være smart å lage deigen om morgenen så den er klar til kveldens måltid, men det aller beste resultatet får du hvis deigen får lov å stå natten over i kjøleskapet, såkalt kaldheving.
Når pizzadeigen er ferdig hevet, og deigballen er klar til bruk, skal den ”åpnes”. Ifølge reglene for å lage en ekte napolitansk pizza, må deigen åpnes for hånd og ikke kjevles ut. Det vil si at man slår deigen ned og trykker den utover og rundt til den blir flat og rund.
Garnityr
- Pizzasaus
- Revet ost, eks. Jarlsberg
- Skinke
- Rødløk
- Chevre
- Sort oliven
- Basilikumblader
Påfør et tynt lag med pizzasaus
Hell over revet ost, og garnityr etter eget ønske
Dagens chezENGH ble med disse variasjonene.
Ingen kommentarer