I helgene tar vi oss tid til lange, deilige frokoster og gjerne med grovt brytebrød. For at alle husets skal kose seg med frokosten frister vi med godt brød og pålegg. Denne helgen har chezENGH valgt å lage et brytebrød av grovere variant som smaker himmelsk til brunosten eller en fransk bitter appelsinmarmelade.
Til et stort brytebrød trenger du
- 25 g margarin
- 4 dl melk
- 1 dl økologisk lett rømme
- 50 g gjær (1 pk tørrgjær på 12 g)
- 750 g hvetemel
- 100 g havregryn
- 3 dl sammalt hvete grov
- 1 egg til pensling
[hr]
Smelt margarinen
Ha melken i det smeltede smøret til den er fingervarm
Tilsett rømme
Bland tørrgjæren ut i vesken
Ha mel, havregryn, sammalt hvete i en bakebolle eller food prosessor
Bland det våte i det tørre
Jobb med deigen til den er fast og smidig
Sett deigen til heving under et klede til den er dobbel størrelse
Sett ovnen på 200 °C
Del deigen i 12-14 emner
Trill emnene ut til boller
Sett bollene tett sammen på et stekebrett, slik at de hever seg i hverandre
Etterhev på et lunt sted i 30-45 min
Pensle brytebrødet med det sammenvispede egget
Strø havregryn over
Stek midt i ovenen i ca. 15 min
Avkjøl på rist
Guts
Publisert, den 06:38h, 01 juliAh, herlig! Får vann i munnen! God sommer!
Pål
Publisert, den 08:03h, 01 juliSå bra!
Håper du får lyst til å bake brødet og at det faller i smak hos deg også.
God Sommer til deg også!