Hummersesongen er jo egentlig på høsten, men chezENGH elsker det saftige og fyldige kjøttet, så hvorfor ikke gi seg hen også i sommermånedene? Vi har tidligere presentert macaroni & cheeze, men denne gangen laget vi en variant med masse skarp ost kombinert med Dijonsennep. Disse smakene sitter perfekt sammen med den salte kjøttsmaken fra hummeren. Velbekomme!
Ingredienser
- 500 g stor pasta (vi brukte penne)
- 3 ss smør
- 2 sjarlottløk, finhakket
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 1,5 dl fløte
- 2 ts Dijonsennep
- 2,5 dl hvit cheddar, revet
- 1,3 dl Gruyère, revet (alternativt Ridderost)
- 5 dl cheddar, skarp, grated
- salt og pepper, etter smak
- 2 kokte hummer, skjært i middels grove stykker
- 1 ts gressløk, hakket
[hr]
Forvarm ovnen til 180 °C
Kok opp en stor kjele med vann til pastaen
Smelt smør på medium varme i en stor kjele
Strø litt salt i det kokende vannet når det koker
Hell pastaen i vannet, og kok etter anvisninger på pakken
Finhakk sjarlottløken
Ha løken i smøret og la den surre på svak varme til den blir myk.
Hell vannet av den ferdigkokte pastaen og hell pastaen tilbake i kjelen
Bland melet sammen med smørte og rør sammen til en jevn masse
Visp inn melken
Gi melken et oppkok mens du rører konstant
Tilsett fløten, Dijon og begge ostene. Smak til med salt og pepper
Ta kjelen bort fra platen
Rør godt til all osten har smeltet
Bland ostesausen sammen med pastaen
Hell pasta og saus i en ildfast form, og stek i ovnen til den blir gyllen – omlag 20-25 minutter
Server med hakket gressløk på toppen eller salat med litt sitronjuice over
Tips
Til denne retten passer det perfekt med et rustikk landbrød, og deilig meierismør.
Ingen kommentarer