Idag har vi laget en saftig og god marengskake med valnøtter og ritzkjeks. Den kan nok se ut som en helt vanlig marengskake, eller Pavlova, men marengsen inneholder både nøtter og ritzkjeks. De friske bærene smaker herlig syrlig på toppen. Pass på å ikke ha for mye sukker i kremen, siden marengsen i seg selv er ganske søt.
Ingredienser
Bunn, 24 cm springform
- 6 eggehviter
- 2½ dl sukker
- 100 g valnøtter
- 30 Ritzkjeks
Fyll
- 3 dl kremfløte
- 3 dl vaniljekrem
- 20 jordbær
- 20 blåbær
- ½ dl grovt revet hvit sjokolade
- ½ dl grovt revet mørk sjokolade
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 °C
Visp eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt etter litt
Grovhakk nøttene og kjeksen – bruk en foodprocessor om du ønsker en finere konsistens
Bland nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen og ha den i en smurt form med bakepapir i bunnen
Stek kaken nederst i ovnen i ca. 30 minutter
Avkjøl på rist
Visp fløten til krem
Tilsett vaniljekremen og smak til med sukker, ev. melis
Fordel kremen over den avkjølte kaken
Pynt med bær og frukt
Strø over grovt revet sjokolade
Ingen kommentarer