FONDANT ER EN LITT AVANSERT SJOKOLADEKAKE. DET ER IKKE MYE HOKUS POKUS Å LAGE DEN, MEN I MOTSETNING TIL EN TRADISJONELL SJOKOLADEKAKE, INNEHOLDER EN FONDANT STIVPISKEDE EGGEHVITER. EN PERFEKT FONDANT SKAL DESSUTEN VÆRE HELT FLYTENDE INNI, MEN LIKEVEL HA ETT SPRØTT, OG FAST YTRE SJOKOLADESKALL. NÅR DU SETTER SKJEEN I FONDANTEN SKAL DEN VARME SJOKOLADEN RENNE UT PÅ TALLERKENEN.
CHEZENGH HAR DENNE GANGEN HENTET FRAM EN OPPSKRIFT SOM KOMBINERER SJOKOLADE OG DEN SALTE SMAKEN PEANØTTSMØR. DU STEKER OG SERVERER DEN I EN PORSELENSKOPP. VENILJEIS OG FRISKE BRINGEBÆR PASSER PERFEKT TIL.
INGREDIENSER
4 kopper
- 200 g mørk sjokolade
- 2 ss crunchy peanøttsmør
- 2 ss smør
- 4 store egg
- 160 g sukker
- 80 g hvetemel
STEG FOR STEG
Deig
Forvarm stekeovnen til 200 °C
Smelt sjokolade og peanøttsmør i en bolle i microbølgeovnen eller over kokende vann
Gni smøret rundt på innsiden av alle koppene med fingrene
Skill eggene, og ha hvittene i en ren, tærr bolle
Tilsett sukker og eggeplommene i den varme sjokoladeblandingen, og bland godt
Rør inn melet
Pisk eggehvittene til de er stive
Skjær den stive eggehviten inn i sjokoladeblandingen i to omganger. Pass på og beholde så mye av luftigheten som mulig
Fordel blandingen i de fire koppene
Stek i ovnen i 12-15 minutter avhengig av formen på koppen din. Den skal være fast på oversiden og langs kantene.
Avkjøl i ett minutt før du serverer i koppen med en kule vaniljeis.
Karoline
Publisert, den 16:55h, 17 februarDu er så flink pappa
Cathrine Haglund
Publisert, den 19:03h, 18 juliDette så godt ut
Pål
Publisert, den 19:04h, 18 juliDet gikk ned på høy kant hos alle.