Croque monsieur - fransk ostesmørbrød - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4001
post-template-default,single,single-post,postid-4001,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Croque Monsieur

Croque monsieur – fransk ostesmørbrød

Croque monsieur er ostesmørbrød på fransk vis. Hos chezENGH blir det som i Frankrike servert til lunsj eller eventuelt kveldsmat. Dette ostesmørbrødet dukket opp første gang på en kafémeny i 1910 og siden så har croquen blitt populær verden rundt. Server gjerne ostesmørbrødet med en salat til.

Ingredienser

  • loff
  • hvitost gjerne sveitserost eller gruyère
  • skinke
  • dijon sennep
  • egg
  • melk
  • rapsolje til steking

Sett  på stekeovnen på 150 ºC
Smør  dijonsennep på en loffeskive
Legg  på ost og skinke
Ta  deretter en ny loffeskive, og smør på dijonsennepp
Legg  på ost
Legg  loffeskivene oppåhverandre med skinke og ost i mellom
Visp  sammen eggene egg
Tilsett  litt melk i de piskede eggene
Dypp  smørbrødet i eggeblandingen på begge sider
Stek  smørbrødet gyllent på begge sider i en stekepanne
Ha  de i varm stekeovn noen minutter slik at osten blir ordentlig smeltet

Bon appétit!

Croque Monsieur

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: