Croque monsieur er ostesmørbrød på fransk vis. Hos chezENGH blir det som i Frankrike servert til lunsj eller eventuelt kveldsmat. Dette ostesmørbrødet dukket opp første gang på en kafémeny i 1910 og siden så har croquen blitt populær verden rundt. Server gjerne ostesmørbrødet med en salat til.
Ingredienser
- loff
- hvitost gjerne sveitserost eller gruyère
- skinke
- dijon sennep
- egg
- melk
- rapsolje til steking
Sett på stekeovnen på 150 ºC
Smør dijonsennep på en loffeskive
Legg på ost og skinke
Ta deretter en ny loffeskive, og smør på dijonsennepp
Legg på ost
Legg loffeskivene oppåhverandre med skinke og ost i mellom
Visp sammen eggene egg
Tilsett litt melk i de piskede eggene
Dypp smørbrødet i eggeblandingen på begge sider
Stek smørbrødet gyllent på begge sider i en stekepanne
Ha de i varm stekeovn noen minutter slik at osten blir ordentlig smeltet
Bon appétit!
Ingen kommentarer