For å få variasjon til pizza er det av og til greit å ta frem en rundstykke-oppskrift for å lage en vri på den. I dag har chezENGH valgt en av bestemor sine grove rundstykke oppskrifter for å lage piroger. Fyllet er jo smak og behag som avgjør, vi har valgt å bruke rester av kjøttsausen til spaghetti bolognesen, men mulighetene er mange. Hva med skinke og ostefyll? Uansett, denne retten er enkel å lage og ikke minst utrulig smart å fryse ned for å ha i matpakken en annen dag.
Ingredienser
- 350 g hvetemel
- 150 g sammalt hvete grov
- 50 g margarin
- 2 dl melk
- 1 ½ dl vann
- 7 g tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
Smuldre smør og hvetemel sammen
Løs opp gjæren i melken og vann
Bland alt rask sammen
Sett deigen til heving
Mens deigen hever passer det å lage fyllet.
Ingredienser til fyll
- 200 g kjøttdeig
- 1 løk i små biter
- 1 fedd hvitløk
- 1 gulrot i terninger
- 1 boks flådde hermetiske tomater
- oliven olje til steking
- Salt, pepper og herbes de provence
- Raspet ost
- Egg til pensling
Sett på stekepannen
Hell litt olivenolje i stekepannen
Fres hvitløk og løk til de er gylne
Ha i kjøttdeigen og brun den mens du hakker den i små biter
Tilsett de hermetiske tomatene
Tilsett gulrøttene og kok de møre, du kan eventuelt også tilsette litt vann i løpet av koketiden
Krydre med salt, pepper og herbes de Provence
Når deigen er dobbel størrelse (ca 1 time) kan du sette i gang med å bearbeide deigen og lage pirogene.
Del deigen i 8 emner
Kjevle hver emne til en rund sirkel
Ha på kjøttfyllet på halvparten av sirkelen
Strø ost over kjøttfyllet
Brett den andre halvparten over kjøttfyllet
Bruk en gaffel til å lage merke på enden av sirkelen
Etterhev i ca. 30-40 min på et lunt sted
Sett stekeovnenen på 210 °C
Pensle hver pirog med vispet egg
Strø ost over
Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter
Serveres varme
Ingen kommentarer