Grove piroger - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4034
post-template-default,single,single-post,postid-4034,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Piroger

Grove piroger

For å få variasjon til pizza er det av og til greit å ta frem en rundstykke-oppskrift for å lage en vri på den. I dag har chezENGH valgt en av bestemor sine grove rundstykke oppskrifter for å lage piroger. Fyllet er jo smak og behag som avgjør, vi har valgt å bruke rester av kjøttsausen til spaghetti bolognesen, men mulighetene er mange. Hva med skinke og ostefyll? Uansett, denne retten er enkel å lage og ikke minst utrulig smart å fryse ned for å ha i matpakken en annen dag.

Ingredienser

  • 350 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete grov
  • 50 g margarin
  • 2 dl melk
  • 1 ½ dl vann
  • 7 g tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker

PirogerSmuldre  smør og hvetemel sammen
Løs  opp gjæren i melken og vann
Bland  alt rask sammen
Sett  deigen til heving

Mens deigen hever passer det å lage fyllet.

Ingredienser til fyll

  • 200 g kjøttdeig
  • 1 løk i små biter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 gulrot i terninger
  • 1 boks flådde hermetiske tomater
  • oliven olje til steking
  • Salt, pepper og herbes de provence
  • Raspet ost
  • Egg til pensling

Sett  på stekepannen
Hell  litt olivenolje i stekepannen
Fres hvitløk og løk til de er gylne
Ha  i kjøttdeigen og brun den mens du hakker den i små biter
Tilsett  de hermetiske tomatene
Tilsett  gulrøttene og kok de møre, du kan eventuelt også tilsette litt vann i løpet av koketiden
Krydre  med salt, pepper og herbes de Provence

Når deigen er dobbel størrelse (ca 1 time) kan du sette i gang med å bearbeide deigen og lage pirogene.

PirogerDel  deigen i 8 emner
Kjevle  hver emne til en rund sirkel
Ha  på kjøttfyllet på halvparten av sirkelen
Strø  ost over kjøttfyllet
Brett  den andre halvparten over kjøttfyllet
Bruk  en gaffel til å lage merke på enden av sirkelen
Etterhev  i ca. 30-40 min på et lunt sted

Sett  stekeovnenen på 210 °C
Pensle  hver pirog med vispet egg
Strø  ost over
Stek  midt i ovnen i ca. 20 minutter
Serveres  varme

Piroger

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: