Ingen høst uten eplekake! Hos chezENGH er det far i huset som baker eplekake og ingen andre… Denne kaka her en helt spesiell plass i chezENGH´s hjerter. Pål kan godt huske duften av nybakt eplekake fra kjøkkenet til bestemor da han var på besøk som liten.
Nå har vi videreført denne fantastiske kaken og spart den for generasjoner som kommer. Du lager den på 30 minutter og du må beregne omlag en time i stekeovnen. Dersom den blir for brun på toppen under steking kan du legge et ark med aluminiumsfolie oppå kaken de siste stekeminuttene. Benytt stekepinne for å sikre at den ikke er rå inni.
Det flotte med denne kaken er at den er høy og luftig. Hemmeligheten ligger i at smør og sukker skal røres hvitt leeeeeeeenge. Da blir kaken høy og luftig. Eva har ingenting imot å bli servert Påls lune eplekake med vaniljeis og en god espresso. Oppskriften gir en fyldig kake som stekes i sprinform med diameter på 26 cm.
Ingredienser
- 300 g smør
- 300 g sukker
- 6 egg
- 1 ½ ts bakepulver
- 260 g hvetemel
- 4 epler i båter
- 4 ts sukker
- 3 ts kanel
- perlesukker
Steg for steg
Sett stekeovnen på 180 ºC
Rør smør og sukker hvitt (min. 15 minutter)
Klargjør springformen med bakepapir i bunnen, og smør langs sidene
Skrell eplene, og stikk ut kjærnene
Del eplene i båter – 8-10 stk. pr. eple
Tilsett eggene i smørblandingen – ett og ett om gangen
Bland bakepulveret og hvetemelet og sikt dette inn i smørblandingen
Fordel halvparten av røren i formen
Legg eplebåter fra 2 epler på røren i et jevnt lag
Strø sukker og kanel over eplene
Ha den andre halvparten av røren over eplene
Legg resten av eplebåtene på toppen av røren
Strø kanel og perlesukker på toppen
Stek på nederste rille i 65 minutter
Ingen kommentarer