Bestemors eplekake - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4065
post-template-default,single,single-post,postid-4065,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Bestemors eplekake

Bestemors eplekake

Ingen høst uten eplekake! Hos chezENGH er det far i huset som baker eplekake og ingen andre… Denne kaka her en helt spesiell plass i chezENGH´s hjerter. Pål kan godt huske duften av nybakt eplekake fra kjøkkenet til bestemor da han var på besøk som liten.
Nå har vi videreført denne fantastiske kaken og spart den for generasjoner som kommer. Du lager den på 30 minutter og du må beregne omlag en time i stekeovnen. Dersom den blir for brun på toppen under steking kan du legge et ark med aluminiumsfolie oppå kaken de siste stekeminuttene. Benytt stekepinne for å sikre at den ikke er rå inni.
Det flotte med denne kaken er at den er høy og luftig. Hemmeligheten ligger i at smør og sukker skal røres hvitt leeeeeeeenge. Da blir kaken høy og luftig. Eva har ingenting imot å bli servert Påls lune eplekake med vaniljeis og en god espresso. Oppskriften gir en fyldig kake som stekes i sprinform med diameter på 26 cm.

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 300 g sukker
  • 6 egg
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 260 g hvetemel
  • 4 epler i båter
  •  4 ts sukker
  • 3 ts kanel
  • perlesukker

Bestemors eplekake  Bestemors eplekake

 

Steg for steg

Sett  stekeovnen på 180 ºC
Rør  smør og sukker hvitt (min. 15 minutter)
Klargjør  springformen med bakepapir i bunnen, og smør langs sidene
Skrell  eplene, og stikk ut kjærnene
Del  eplene i båter – 8-10 stk. pr. eple
Tilsett
  eggene i smørblandingen – ett og ett om gangen
Bland  bakepulveret og hvetemelet og sikt dette inn i smørblandingen
Fordel  halvparten av røren i formen
Legg  eplebåter fra 2 epler på røren i et jevnt lag
Strø  sukker og kanel over eplene
Ha  den andre halvparten av røren over eplene
Legg  resten av eplebåtene på toppen av røren
Strø  kanel og perlesukker på toppen
Stek  på nederste rille i 65 minutter

Bestemors eplekake

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: