Vi kaller den for spansk omlett, men egentlig er denne varianten en blanding av spansk tortilla og en italiensk frittata. Den er spansk fordi vi bruker poteter og chorizo, men likevel litt italiensk også fordi vi avslutter tilbredningen i ovenen i stedet for i stekepannen. Når vi sluttfører denne herlige omletten i ovnen vil den poppe opp som en soufflé, luftig og fin. Denne oppskriften gir oss alle smakene du forventer, og chezENGH elsker hver og en av de. Her finner vi – poteter, pølser, egg og friske urter. Digger det!
Ingredienser
- 8 små poteter i biter
- Havsalt
- Nykvernet pepper
- 12 store egg far frittgående høner
- 4 x 60 g chorizopølser i 1 cm biter
- blader fra 4 grener frisk rosmarin
- 4 sjarlottløk, finhakket
- juice fra 2 sitroner
- extra vergine olje
- blader fra 2 bunter frisk flat-bladet persille
Steg for steg
Forvarm ovnen til maks varme, eller kjør igang grillen
Vask , skrell og skær opp potetene
Legg potetene i kokende, lettsaltet vann – la koke til de er møre
Hell av vannet, og la de dampe seg tørre
Visp sammen eggene med en visp eller gaffel.
Krydre raust med salt og pepper, og sett til side
Varm opp en stekepanne som tåler å settes i stekeovnen
Tilfør chorizobitene og potetene – chorizoen vil boble og frigjøre alle sine smakfulle oljer og smaker.
.. etter noen minutter og alt er lett brunet og sprøtt
Ta ingrediensene ut av pannen, men la oljene ligge igjen
Dryss rosmarinen over oljen i pannen, og se at de blir sprø
Hell over eggeblandingen med en gang
Fordel chorizoen og potetene jevnt utover i pannen oppå eggeblandingen
Sett hele stekepannen inn i stekovnen, eller under grillelementet til omeletten er lys brun på toppen, og akkurat stivnet i midten
Legg sjarlottløken i en bolle med sitronsaft, litt salt, pepper og en klunk extra vergine-olje
Knip på løkbitene med fingrene til de blir myke
Bland persillebladene i sitron- og løkblandingen
Legg løkblandingen på toppen av omeletten rett før servering
Alternativt kan du gjør slik vi gjorde i denne presentasjonen; surret Serrano-skinke med en tomat på toppen slik at vi kan servere den som tapas.
Ingen kommentarer