Quiche er perfekt til lunsj eller også som en middag med salat som tilbehør. Er det derimot fest og tapas eller koldtbord står på menyen er det hyggelig å ha quiche i en posjonsform. chezENGH har børstet støv av sandkakeformene til bestemor, men det er fint mulig å bruke både en munkeform eller muffinsform i alumium. Kommentarene og tilbakemeldingene du får fra dine gjester gjør at du glømmer at det tok tid å lage.
Ingredienser til 12 personer
Grunnoppskrift til paideig
- 100 g hvetemel, pluss litt ekstra til utbaking
- ¼ ts salt
- 5 ½ ss margarin usaltet
- 1-2 ss vann
Fyll
- 1 egg, sammenvispet
- 1 dl fløte
- 50 g revet lagret hvitost
- 100 g skinke i terninger
- 2 vårløk
- salt
- kajennepepper
Start med deigen
Sikt mel og salt sammen i en stor bolle
Tilsett smøret
Smuldre smøret sammen med hvetemelet
Rør inn vannet, til du får en deig
Dekk deigen til med plastfolie
La deigen være i kjøleskapet i minimum 30 minutter eller lengre
Sett stekeovnen på 180 ºC
Kjevle ut deigen på en melet bordplate
Bruk sandkakeform eller annen utstikker til å stikke ut 12 sirkler
Legg deige i enten sandkakeformen eller i en munkepanne
Lag fyllet
Bland egg, fløte, ost, skinkebiter og vårløk i en bolle
Krydre med kajennepepper og salt etter smak
Hell blandingen i hver form
Stek paiene i 20-25 minutter til de er gylne
Serveres varme, lunkne eller kalde
Ingen kommentarer