Halloweenfesten handler ikke bare om godteri. Man må jo sørge for å få litt mat i kroppen også slik at de små bena klarer å gå en runde «knask eller knep» i nabolaget. chezENGH gjør sitt ytterste for å lage og servere sunn mat, men ingen regel uten unntak. Vi valgte kyllingpølser og tenkte er det fest så er det fest! Denne gangen blir det chezENGH pølseskaller.
Til 25 pølseskaller trenger du:
- 1 kilo hvetemel
- 150 g margarin
- 50 g gjær
- 1 ts hornsalt
- 1 dl sukker
- 1 ts salt
- 2 egg
- 8 dl melk
- 12 pølser
- 1 egg til pensling
Sett stekeovnen på 200 °C
Smelt smøret, ha i melken, varm opp til 37 °C
Hell melk og smør over i en bolle og tilsett gjæren
Ha i salt, sukker, hornsalt og egg, rør godt
Ha i melet til slutt, elt deigen smidig og fin
Hev deigen i 30 min.
Del deigen i små bolle emner
Trykk bollen flat som om det skulle være en pizza.
Form emnet til et hode
Sett på pølsebiter
Legg hodene på et stekebrett og etterhev i 30 min
Pensle dem med egg og stek dem (med varmluft) i 8-10 min.
Avkjøl på en rist
Ingen kommentarer