Fisk er noe vi prøver å ha minimum 2 -3 ganger i uken og for ikke at vi skal gå lei er det viktige å utfordre smaksansene og ikke minst prøve nye måter å lage fiskeretten på. Alternativ er det også fint å variere tilbehøret med forskjellig type grønnsakene. Bacon rundt fisken gir det lille ekstra pluss at serverer du grønnsaker i puré form så er det noe barna har lettere for å akseptere. Velbekomme!
Ingredienser
- 800 g torskeloins
- ½ ts salt
- 1-2 ts pepper
- 150 g bacon
Ertepuré
- 2 middels store potter
- 500 g frosne erter
- 1 stor klatt margarin
- litt olivenolje
- salt og pepper
Tilbehør
- kokte poteter til 4 personer
- cherry tomater
[hr]
Sett på ovnen på 250 ºC
Skrell potetene
Skjær 2 poteter i små terninger
Kok potetene møre, har du dårlig tid kan du ha dem i en ildfast bolle med vann i microovnen på full styrke i 3-4 minutter
Tin fisken hvis den er dypfryst
Krydre fisken med salt og pepper, og gni det inn i kjøttet
Vikle baconskivene rundt fiskebitene
Legg fisken i en smurt ildfast form og stek dem i ovnen i ca 10 minutter
Ta de hele potetene ut av kjelen når de er ferdig kokt
Ha erter i gryten sammen med potetene
Sil vannet av grønnsakene
Tilsett en klatt margarin og litt olivenolje
Kjør en stavmikser rett i gryta for å mose grønnsakene
Smak til med salt og pepper
Server med kokte poteter og cherry tomater
Ingen kommentarer