Dette er virkelig kaken med stor K! Om du digger amerikanske cookies, så er denne kaka vikelig noe å glede seg til. Det brune sukkeret gjør at kaken får en flott gyllenbrun farge, og en herlig smak.
Cookiekaken er perfekt til en fyldig kaffe, og legger du på en klatt med krem eller vaniljeis blir dette den perfekte desserten. Den er kjapp å lage og holder seg i noen dager om du har den i kjøleksapet.
Fantastisk god kake som stekes i stekpanne i ovnen. Hasselnøttene kan byttes ut med søtmandel eller droppes helt om man vil.
Ingredienser
- 175 g smør, romtemperert
- 1 ½ dl sukker
- 1 ½ dl brunt sukker
- 1 egg
- 1 ½ ts natron
- 2 ts vaniljesukker
- 2 knivsegger salt
- 60 g havregryn
- 210 g hvetemel
- 150 g mørk eller lys sjoklade, hakket
Garnering
- 2 ss hasselnøtter, hakkede
I formen
- smør
- kokos eller brødsmuler
[hr]
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 175 °C
Grovhakk sjokoladen og nøtene
Visp smør, sukker og det brune sukkeret til en porøs blanding
Bland inn egget
Tilsett natron, vaniljesukker, salt, havregryn og hvetemel
Bland alt til en deig
Grovhakk sjokoladen, og tilsett i deigen
Gni smør utover stekepannen/formen
Hell kokosen eller brødsmulene i stekepannen så det fester seg til smøret.
Trykk deigen ut en ovnsfast stekepanne på 22-24 cm i diameter, eller en sprinform i samme størrelse
Strø nøttene over til slutt
Stek kaken nederst i oven i 35-40 minutter
Avkjøl kaken i ovenen
Server med pisket krem eller vaniljeis.
Ingen kommentarer