Fiskesuppe får man i alle varianter og det fine med denne retten er at den faller i smak hos både store og små. Til denne suppen brukte vi kraften av rekeskall, noe som gir god og ikke minst en ekte smak istedenfor buljongterninger. Det er ganske enkelt; neste gang du har reker så koker du opp kraft av skallet etterpå. Og dersom du ikke planlegger å ta i bruk kraften med en gang så er det bare å fryse den i isterningsposer.
Stjerneanis i suppen gir det en fin smak og god duft i huset. Godt brød til suppen er et must. Bon appetit!
Ingredienser
- 1 l rekekraft
- 2 dl hvitvin
- 4 dl fløte
- 250 g hakkede tomater
- 3-4 stjerneanis
- ½ middels stor rød chili
- 1-2 fedd hvitløk
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Olivenolje
- 400 g laks i terninger
- 200 g pillede reker
- Vårløk til pynt
[hr]
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 ºC
Ha rekekraft, vin og fløte i en kjele
Varm opp til kokepunktet
Knus stjerneanisen lett
Ha anisen i kraften sammen med de hakkede tomatene og chilien
Gi suppen et oppkok, og la den trekke mens du rører av og til
Kjør suppen med en stavmikser rett i gryten til den er jevn og glatt
Sil av suppen gjennom en finmasket sil for å få en enda glattere suppe
Kok opp suppen på nytt
Klargjør suppetallerkner med firsketerninger
Hell litt olivenolje over fiskebitene
Sett tallerkene med fisketerninger i ovnen i ca 2 minutter
Hell suppe over fiskebitene
Pynt med reker og vårløk
Server
Ingen kommentarer