Ball - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2826
post-template-default,single,single-post,postid-2826,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Ball

Ball

Kjært barn har mange navn…
Det samme kan vi si om ball, raspeball, komle, klubb, potetball, kompe eller den «grå juvel». Ball er en tradisjonell matrett hvor ingrediensene er potet, mel, salt og pepper og hos chezENGH inkludert morpølse. Ball serveres gjerne sammen med kålrot, poteter, ulike typer pølser og salt kjøtt eller pinnekjøtt og med kefirmelk i glasset.
Torsdag er tradisjonelle dagen for ball på Vestlandet hvor halvparten av chezENGH har sin opprinnelse.

Skulle du mot formodning ha rester så er stekt ball dagen etter nydelig!
Du er herved advart: Med ball til middag er middagsluren så og si umulig å unngå….

Gled dere!

Ingredienser

  • 3 kokte poteter
  • 6 rå poteter
  • 2 dl byggmel
  • ½ dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • kjøttbuljong
  • 100 g morpølse i biter

Tilbehør

  • kokte poteter
  • vossakorv
  • pinnekjøtt
  • smeltet smør med baconbiter i

[hr]

Ball

Skrell  potetene
Kok  3 poteter
Riv  potetene
Bland  potetene sammen med melet og krydderet til du får en halvfast deig. Avhengig av størrelsen på potetene kan du trenge mer mel.
Lag  ball ved hjelp av en skje. Et tips er å ha våte hender evt. et glass vann å dyppe skjeen i for å forme ballen.
Ha  en morpølsebit i midten av ballen.
Trekk  ballen i 30-40 minutter i buljongvannet (ikke fosskok)
Server  med ønsket tilbehør

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: