Dette er opprinnelig en fransk sjokoladekake som konditor Bernachon i Eva´s hjemby, Lyon har utviklet. Vi har tilpasset den slik at de små her hjemme også kan være med å lage den. Med marsipan på toppen og to lag med fyll får vi med oss barna både på å lage og spise den.
Sjokoladebunn
- 4 eggeplommer
- 5 egg
- 180 g sukker
- 180 g hvetemel
- 40 g kakao
- 60 g smør
Sett stekeovnen på 180 °C
Smelt smøret, og avkjøl
Pisk eggeplomme, egg og sukker til eggedosis
Bland hvetemel og kakao i en bolle
Vend melblandingen forsiktig inn i eggedosisen
Rør inn det smeltede smøret
Ha deigen i kakeformen (16 cm) så den fyller halveis opp på kantene
Stek kaken i ca. 20 minutter
Sjokolademousse
- 5 eggeplommer
- 80 g vann
- 110 g sukker
- 340 g mørk sjokolade (70%)
- 600 g pisket krem
Kok opp vann og sukker
Hell over eggeplommene
Pisk til eggedosis
Tilsett smeltet sjokolade – vispes forsiktig inn
Vend inn den bløte kremen
Hell i en rund form med en gang
Kakaolake
- 150 g vann
- 50 g sukker
- 10 g kakaopulver
Kok opp vann og sukker
Hell over kakaopulveret
Rør godt og avkjøl
Montering
Finn frem en kakeform uten bunn til montering
Del kakebunnen i tre
Legg den ene kakebunnen tilbake i kakeformen
Dynk bunnen med kakaolake
Legg på et lag med halvparten av sjokolademousseen
Legg på den andre kakebunnen
Dynk bunnen med lake
Fyll på med resten av moussen
Legg den siste kakebunnen på toppen
Smør et lag med vaniljekrem på toppen
Kjevle ut marsipanlokket
Avslutt med marsipan
Bruk kanten på kakeformen som «kniv» for å tilpasse marsipanen – benytt en kjevle.
Plasser hele kaken i fryseren i noen timer slik at den stivner og blir lett å få ut av formen.
Ingen kommentarer