Sjokoladekake med marsipanlokk - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
5491
post-template-default,single,single-post,postid-5491,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Sjokoladekake med sjokolademousse og marsipanlokk

Sjokoladekake med marsipanlokk

Dette er opprinnelig en fransk sjokoladekake som konditor Bernachon i Eva´s hjemby, Lyon har utviklet. Vi har tilpasset den slik at de små her hjemme også kan være med å lage den. Med marsipan på toppen og to lag med fyll får vi med oss barna både på å lage og spise den. 

Sjokoladebunn

  • 4 eggeplommer
  • 5 egg
  • 180 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 40 g kakao
  • 60 g smør

Sett stekeovnen på 180 °C
Smelt  smøret, og avkjøl
Pisk  eggeplomme, egg og sukker til eggedosis
Bland  hvetemel og kakao i en bolle
Vend  melblandingen forsiktig inn i eggedosisen
Rør  inn det smeltede smøret
Ha  deigen i kakeformen (16 cm) så den fyller halveis opp på kantene
Stek  kaken i ca. 20 minutter

Sjokoladekake med sjokolademousse og marsipanlokk

Sjokolademousse

  • 5 eggeplommer
  • 80 g vann
  • 110 g sukker
  • 340 g mørk sjokolade (70%)
  • 600 g pisket krem

Kok  opp vann og sukker
Hell  over eggeplommene
Pisk  til eggedosis
Tilsett  smeltet sjokolade – vispes forsiktig inn
Vend  inn den bløte kremen
Hell  i en rund form med en gang

Sjokoladekake med sjokolademousse og marsipanlokk

Kakaolake

  • 150 g vann
  • 50 g sukker
  • 10 g kakaopulver

Kok  opp vann og sukker
Hell  over kakaopulveret
Rør  godt og avkjøl

Sjokoladekake med sjokolademousse og marsipanlokk

Montering

Finn  frem en kakeform uten bunn til montering
Del  kakebunnen i tre
Legg  den ene kakebunnen tilbake i kakeformen
Dynk  bunnen med kakaolake
Legg  på et lag med halvparten av sjokolademousseen
Legg  på den andre kakebunnen
Dynk  bunnen med lake
Fyll  på med resten av moussen
Legg  den siste kakebunnen på toppen
Smør  et lag med vaniljekrem på toppen
Kjevle  ut marsipanlokket
Avslutt  med marsipan
Bruk  kanten på kakeformen som «kniv» for å tilpasse marsipanen – benytt en kjevle.

Plasser  hele kaken i fryseren i noen timer slik at den stivner og blir lett å få ut av formen.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: