Steinbit, risotto, løk og skalldyrskum - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
5736
post-template-default,single,single-post,postid-5736,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Steinbit med risotto og skalldyrskum

Steinbit, risotto, løk og skalldyrskum

Denne lekre fiskeretten er særdeles smakfull. cheENGH kokte kraft av gamle rekeskall, og laget skalldyrskum. Den samme kraften har vi jevnet risottoen med, slik at de herlige sjømat-smakene fikk trekke godt inn i hvert eneste riskorn.

Ingredienser

  • 800 g steinbitfillet uten skinn
  • 7 sjalottløk
  • 500 g risottoris
  • 2 l kraft av hummer eller annet skalldyr
  • 2 dl kremfløte
  • smør til steking
  • 1 dl tørr hvitvin
  • salt

[hr]

Steinbit med risotto og skalldyrskum

Tilberedning

Tørk  fiskefilletene med tørkepapir og dryss på med havsalt. La hvile
Kok  
kraft av rekeskall i flere omganger slik at du totalt har 2 liter kraft – Først når kraften er ferdig, fortsetter du
Skrell  sjalottløken
Del 4 løk i to halve
Finhakk  3 sjalottløk
Varm  opp en klatt smør i en stor gryte
Ha  ¹⁄3 av løken i gryta, la den frese noen minutter til den blir gyllen
Hell  risen i gryta, og rør godt slik at smøret blander seg godt med risen
Spe  med skalldyrkraft underveis i kokeprosessen.
Tilsett litt og litt kraft av gangen og la den koke inn i risen før du tilsetter mer kraft.
Kok risen til den er «al dente»
Mens risen koker, kan du fortsette med å lage skalldyrskum
Ha 
sjalottløk, ½ liter kraft og hvitvin i en kjele
La  det småkoke til omtrent ½ er igjen
Tilsett  fløte og kok inn igjen
Smak  til med salt og hold det varmt
Varm  stekepanna og ha i en klatt smør til steking av fisken
Stek  fisken i 3-5 minutter med skinnsiden ned
Snu  fisken og stek på andre siden til den er gyllenbrun. Pass på å ikke oversteke fisken, for da går mye av smaken til spille.
Stek  sjalottløken med kuttsiden ned i panna til den får en gyllen skorpe på kanene.
Like  før servering piskes sausen opp med en stavmikser og helles over retten
Pynt  med ishavsrogn på toppen

Steinbit med risotto og skalldyrskum

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: