Denne lekre fiskeretten er særdeles smakfull. cheENGH kokte kraft av gamle rekeskall, og laget skalldyrskum. Den samme kraften har vi jevnet risottoen med, slik at de herlige sjømat-smakene fikk trekke godt inn i hvert eneste riskorn.
Ingredienser
- 800 g steinbitfillet uten skinn
- 7 sjalottløk
- 500 g risottoris
- 2 l kraft av hummer eller annet skalldyr
- 2 dl kremfløte
- smør til steking
- 1 dl tørr hvitvin
- salt
[hr]
Tilberedning
Tørk fiskefilletene med tørkepapir og dryss på med havsalt. La hvile
Kok kraft av rekeskall i flere omganger slik at du totalt har 2 liter kraft – Først når kraften er ferdig, fortsetter du
Skrell sjalottløken
Del 4 løk i to halve
Finhakk 3 sjalottløk
Varm opp en klatt smør i en stor gryte
Ha ¹⁄3 av løken i gryta, la den frese noen minutter til den blir gyllen
Hell risen i gryta, og rør godt slik at smøret blander seg godt med risen
Spe med skalldyrkraft underveis i kokeprosessen.
Tilsett litt og litt kraft av gangen og la den koke inn i risen før du tilsetter mer kraft.
Kok risen til den er «al dente»
Mens risen koker, kan du fortsette med å lage skalldyrskum
Ha sjalottløk, ½ liter kraft og hvitvin i en kjele
La det småkoke til omtrent ½ er igjen
Tilsett fløte og kok inn igjen
Smak til med salt og hold det varmt
Varm stekepanna og ha i en klatt smør til steking av fisken
Stek fisken i 3-5 minutter med skinnsiden ned
Snu fisken og stek på andre siden til den er gyllenbrun. Pass på å ikke oversteke fisken, for da går mye av smaken til spille.
Stek sjalottløken med kuttsiden ned i panna til den får en gyllen skorpe på kanene.
Like før servering piskes sausen opp med en stavmikser og helles over retten
Pynt med ishavsrogn på toppen
Ingen kommentarer