Krepsebaguette kan du nyte hele året rundt, forutsatt at du får tak i fersk kreps, da. Dersom du ikke får fersk kreps, kan ferdigpillede krepsehaler i lake duke som en nødløsning. Har du fersk kreps, eller enda bedre; fersk hummer så blir denne retten helt perfekt.Ingredienser
- 500 g kjøtt fra kreps eller hummer, ev. i kombinasjon
- 1 rødløk
- 2 stenger selleri
- kjørvel eller bladpersille
- Majones
- Salt og pepper
- 6 store, hjemmelagde pølsebrød; Bruk oppskriften på chezENGH.no´s baguetter
- Smør til steking
[hr]
Start med å rense skalldyret
Skjær kjøttet opp i biter
Ha det rene kjøttet i en stor bolle
Skrell løken og del den i to
Skjær tynne løkskiver og ha de i bollen
Skjær opp stangselleri i 2-3 mm tykke skiver og ha i bollen
Hakk urtene og ha i bollen
Tilsett 4-5 spiseskjeer majones, men ikke for mye
Smak til med salt og pepper
Bland alt sammen til en røre og sett kaldt så alle smakene får blandet seg
Sett pølsebrødet på høykant med bunnen mot venstre
Skjær bort overdelen av pølsebrødet med en brødkniv slik at begge sider blir flate; bunnen og den tilskårne siden
Skjær et skår i pølsebrødet slik at det er klart til å fylles med skalldyrrøren
Varm en stekepanne og ha i rikelig med smør
Brun pølsebrødene på begge sider til de er gyllne
Fyll brødene med skalldyrrøren og server!
Ingen kommentarer