New York cheesecake - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6266
post-template-default,single,single-post,postid-6266,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
New York cheesecake

New York cheesecake

Det er vel neppe noe mer amerikansk enn ostekake, og New York seiler frem som ostekake-byen nummer en «over there». Ostekake nytes aller best sammen med en varm kopp espresso mens man leser ettermiddagsavisen. New York cheesecake deler både italienske og baltiske baketradisjoner, som smeltet sammen i det internasjonale miljøet i den amerikanske østkystbyen. Idag finner du ikke en kafferestaruant i USA uten at de tilbyr sen egen spesialitet av ostekake.

chezENGh sin oppskrift fikk Pål av grandma i familien han bodde da han studerte i New Hampshire. Grandma sa det var en ære å kunne gi familieoppskriften videre til meg, slik at den også skulle bli kjent «outside the US», som hun sa det. Grandma lærte chezENGH å serverer New York cheesecake med friske jordbær til.

Ingredienser

Bunnen

  • 140 g hvetemel
  • ¼ ts sukker
  • 1 ts sitronzest
  • 115 g smør
  • 1 eggeplomme
  • ¼ ts vaniljesukker

Ostefyll

  • 1200 g Philadelphia naturell (6 stk. 200 g-bokser)
  • ¼ ts vaniljesukker
  • 3 ts sitronzest
  • 390 g sukker
  • 3 ss hvetemel
  • ¼ ts salt
  • 5 egg
  • 2 eggeplommer
  • 1,5 dl fløte

New York cheesecake

Steg for steg

Sett oven på 200 °C

BUNNEN

Skjær smøret i terninger
Bland
sammen mel, sukker og sitronzest
Tilsett smøret
Bland sammen til det klumper seg
Tilsett eggeplommer og vanilje
Bland til en jevn deig
Trykk 1/3 av deigen utover bunnen på en 22 cm kakeform
Stek i ovnen rundt 6 minutter til den er gyllen
Avkjøl
Sett
ovnen på 245 °C

Smør sidene av springformen og sett den sammen med bunnen (uten å fjerne deigen fra bunnen)
Trykk resten av den ubrukte deigen langs innsiden på springformen

New York cheesecake

FYLLET

Pisk kremosten til den er luftig
Tilsett vanilje og sitronzest
Bland sammen sukker, mel og salt
Tilsett det tørre i osteblandingen, litt og litt av gangen
Pisk inn eggehvitte og eggeplommer, en og en plomme av gangen
Tilsett fløten
Pisk godt sammen til en jevn og glatt masse
Hell ostefyllet oppi kakeformen, la det være 1 ½ cm igjen til toppen
Stek i 8-10 minutter

Reduser varmen til 120 °C
Stek kaken ytterligere i en time, til den er fast i midten
Skru av varmen
Avkjøl kaken i ovnen i 30 minutter med ovnsdøren på gløtt
Avkjøl på rist

New York cheesecake

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: