Pølsebrød - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6237
post-template-default,single,single-post,postid-6237,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Pølsebrød

Når det kommer til pølsebrød, har vi erfaring med at det kun er det bese som gjelder. Derfor lager chezENGH sine pølsebrød basert på en tradisjonell rundstykkedeig med gjær som hevemiddel. Oppskriften vår gir omlag 20 pølsebrød.

Ingredienser

  • 1150 g hvetemel
  • 100 g sammalt, grov rug
  • 25 g fersk gjær (17 g) tørrgjær
  • 40 g sukker
  • 25 g salt
  • 8 ½ dl melk
  • 125 g smør

Steg for steg

Skjær det romtempererte smøret i terninger.
Bland alle ingredienser unntatt smøret
Kjør i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet i 5-6 minutter
Tilsett smøret og elt videre til alt har blandet seg
Øk hastigheten, elt til deigen slipper kanten av bollen og har blitt elastisk og smidig.
Legg et klede over bollen
Hev i 1-2 timer i romtemperatur

Sett stekeovnen på 225 C
Del opp i 20 like biter – bruk vekt
Form 20 boller og la disse hvile under plast i 15 minutter

Pølsebrød    Pølsebrød
Form emnene til pølsebrød
Legg pølsebrødemnene på stekebrettet
Hev til dobbel størrelse
Pensle med vann
Dryss over sesamfrø
Stek i 8-10 minutter til de er brune

Pølsebrød

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: