Når det kommer til pølsebrød, har vi erfaring med at det kun er det bese som gjelder. Derfor lager chezENGH sine pølsebrød basert på en tradisjonell rundstykkedeig med gjær som hevemiddel. Oppskriften vår gir omlag 20 pølsebrød.
Ingredienser
- 1150 g hvetemel
- 100 g sammalt, grov rug
- 25 g fersk gjær (17 g) tørrgjær
- 40 g sukker
- 25 g salt
- 8 ½ dl melk
- 125 g smør
Steg for steg
Skjær det romtempererte smøret i terninger.
Bland alle ingredienser unntatt smøret
Kjør i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet i 5-6 minutter
Tilsett smøret og elt videre til alt har blandet seg
Øk hastigheten, elt til deigen slipper kanten av bollen og har blitt elastisk og smidig.
Legg et klede over bollen
Hev i 1-2 timer i romtemperatur
Sett stekeovnen på 225 C
Del opp i 20 like biter – bruk vekt
Form 20 boller og la disse hvile under plast i 15 minutter
Form emnene til pølsebrød
Legg pølsebrødemnene på stekebrettet
Hev til dobbel størrelse
Pensle med vann
Dryss over sesamfrø
Stek i 8-10 minutter til de er brune
Ingen kommentarer