Kreolsk pommes frites
Kreolsk pommes frites, det beste fra fransk, karibisk og amerikansk kjøkken. Ikke rart vi får vann i munnen når vi får dette herlige mellommåltidet på bordet. Sprø pommes, flytende cheddar med karamellisert løk på toppen, overlesset av en herlig, spicy saus og toppet med finhakket sylteagurk.
Ingredienser
Sausen
- 85 g majones
- 40 g ketchup
- 40 g amerikansk sennep
- 4 g eplecidereddik
- 8 dråper Tabasco sauce
- 2 store sylteagurk (hele)
Løken
- 2 ss vegetabilsk olje (eks. rapsolje)
- 4 løk
- 2 ss brunt sukker (20 g)
- 2 ts balsamico
Pommes frites
- 1000 g maris piper potet (alternativt Mandelpotet)
- 1 l vegetabilsk olje til fritering
Sett sammen
- 12 skiver med amerikansk ost eller cheddar
Steg for steg
Lag den deilige sausen
Bland sammen majones, amerikansk sennep, ketchup og eplecidereddik og Tabasco i en bolle
Rør sammen til en jevn saus
Skjær agurken i små terninger
Tilsett halvparten av agurken i sausen og rør om
Sauter løken
Varm opp en dyp stekepanne til høy temperatur
Hell i oljen
Del opp løken i ringer
Legg løken i stekepannen sammen med sukker og eddik
Stek til løken er myk og svakt sort i kantene. Rør om av og til
Pommes fritene
Skrell potetene
Skjær potetene i skiver, deretter i strimler, ca. 3-4 mm tykke
Gi potetene et kjapt oppkok i vann
Ta potetene ut av det kokende vannet
Legg potetene til avrenning så de ikke drypper
Varm opp rapsolje til 180 °C i en ren gryte
Stek potetene i oljen 4-5 minutter til de er gyllenbrune og myke inni.
La pommes fritene renne av på et mathåndkle eller tørkepapir
Strø havsalt over mens overflaten fortsatt er fuktig
Sette sammen
Kle en liten skål med bakepapir
Legg en liten haug med pommes frites oppi skåla
Legg osteskivene på toppen av de varme potetene
Legg på den stekte løken
Hell over rikelig med saus
Dryss resten av agurken oppå som pynt
Ingen kommentarer