Kreolsk pommes frites - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6524
post-template-default,single,single-post,postid-6524,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Kreolsk pommes frites

Kreolsk pommes frites

Kreolsk pommes frites, det beste fra fransk, karibisk og amerikansk kjøkken. Ikke rart vi får vann i munnen når vi får dette herlige mellommåltidet på bordet. Sprø pommes, flytende cheddar med karamellisert løk på toppen, overlesset av en herlig, spicy saus og toppet med finhakket sylteagurk.

Ingredienser

Sausen

  • 85 g majones
  • 40 g ketchup
  • 40 g amerikansk sennep
  • 4 g eplecidereddik
  • 8 dråper Tabasco sauce
  • 2 store sylteagurk (hele)

Løken

  • 2 ss vegetabilsk olje (eks. rapsolje)
  • 4 løk
  • 2 ss brunt sukker (20 g)
  • 2 ts balsamico

Pommes frites

  • 1000 g maris piper potet (alternativt Mandelpotet)
  • 1 l vegetabilsk olje til fritering

Sett sammen

  • 12 skiver med amerikansk ost eller cheddar

Kreolsk pommes frites

Steg for steg

Lag den deilige sausen

Bland sammen majones, amerikansk sennep, ketchup og eplecidereddik og Tabasco i en bolle
Rør sammen til en jevn saus
Skjær agurken i små terninger
Tilsett halvparten av agurken i sausen og rør om

Kreolsk pommes frites

Sauter løken

Varm opp en dyp stekepanne til høy temperatur
Hell i oljen
Del opp løken i ringer
Legg løken i stekepannen sammen med sukker og eddik
Stek til løken er myk og svakt sort i kantene. Rør om av og til

Pommes fritene

Skrell potetene
Skjær potetene i skiver, deretter i strimler, ca. 3-4 mm tykke
Gi potetene et kjapt oppkok i vann
Ta potetene ut av det kokende vannet
Legg potetene til avrenning så de ikke drypper
Varm opp rapsolje til 180 °C i en ren gryte
Stek potetene i oljen 4-5 minutter til de er gyllenbrune og myke inni.
La pommes fritene renne av på et mathåndkle eller tørkepapir
Strø havsalt over mens overflaten fortsatt er fuktig

Sette sammen

Kle en liten skål med bakepapir
Legg en liten haug med pommes frites oppi skåla
Legg osteskivene på toppen av de varme potetene
Legg på den stekte løken
Hell over rikelig med saus
Dryss resten av agurken oppå som pynt

Kreolsk pommes frites

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: