Crème brûlée er en dessert laget av eggeplommer, sukker, fløte og vanilje. Mange oppskrifter står oppført med melk og fløte, men den originale crème brûlée inneholder kun kremfløte, eggeplommer, sukker og vanilje. Crème brûlée er for øvrig fransk og betyr brent fløte.
Ingredienser
6 porsjoner
- 4 eggeplommer
- 4 dl fløte
- 50 g melis
- 1 vaniljestang
- 25 g demerarasukker til karamellisering
Steg for steg
Sett stekeovnen på 150 °C
Fyll vann i en langpanne slik at det kommer like høyt opp på formene som du fyller vaniljekremen
Sett lanpannen i oven
Visp eggeplommer og sukker
Kok opp fløten
Skrap ut vaniljefrøene, og ha i fløten sammen med selve veniljestangen mens fløten kommer til oppkok
Ta vaniljestangen ut av fløten, og la fløten avkjøle litt
Tilsett den oppvarmede fløten i egge-blandingen, og rør sammen uten at det skummer
Varm opp under kontinuerlig omrøring til maksimalt 84 °C
Sett 6 porsjonsformer i det varme vannet
Fordel fløteblandingen i formene
Stekes i ovenen ca. 30 minutter. Kremen skal være litt fast når du trykker på den.
Avkjøl i kjøleskap minimum 4 timer, men helst over natten
Hell over brunt sukker
Karamelliser sukkeret med en brenner, eller svært raskt under grillelementet i stekeovnen
Serveres avkjølt
Ingen kommentarer