Sjokolade kake kan aldri bli feil synes chezEngh. Og er sjokoladekaken kombinert med en av barnas favoritt godteri, vel da faller kaken i smak hos både store og små. Vi har i denne kaken brukt 70% sjokolade, noe som gjør kaken mektig, men sammen med Smash så kommer det frem en saltsmak som gir kaken det lille ekstra.
Ingredienser til kaken
- 2 ss espresso
- 120 g sjokolade 70%
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 3 stk eggeplommer
- 3 stk eggehviter
- 1 ss sukker
- 1 klype salt
- 50 g malte mandler
- 2 dråper mandelekstrakt
- 50 g mel
Ingredienser til glasuren
- 100 g sjokolade
- 5 ss smør
- 1 pose Smash
Steg for steg
Sett på ovnen på 175º grader
Smør inn kakeformen
Smelt sjokolade og kaffe i vannbad
Pisk smør og sukker til det blir luftig
Bland eggeplommene godt sammen
Tilsett eggeplommene sammen med smøret
Bland dette gost sammen
Pisk eggehviter stivt sammen med sukkeret
Bland smeltet sjokolade sammen med mandler og pisket sukkersmør og mandelekstrakt
Vend inn ½ eggehvitene
Sikt inn hvetemelet
Vend inn resten av eggehviten og sikt samtidig inn melet
Stek på midterste rille i 25 minutter
Avkjøl kaken på rist
Sjokoladeglasur
Smelt sjokoladen i vannbad
Tilsett smøret
Rør godt rundt
Fyll en stor bolle med kaldt vann og is
Sett sjokolade-smør bollen i vannbollen og rør til konsistensen blir smørbar
Smør sjokoladeglasuren utover kaken
Strø godt med Smash over hele kaken
Settes i kjøleskap til servering
Julie Henriksen
Publisert, den 16:25h, 27 septemberHar sett mange Daim og Oreo kaker, men dette er første gang jeg ser en Smash-kake! Smash er jo her en åpenbart favoritt, så kan ikke forstå annet enn at denne ble god! Rett og slett genialt!