Tiramisu er en av de mest klassiske av klassikerne i italiensk bakverk. Tiramisu betyr «trekk meg opp» og navnet stemmer godt siden en av hovedingrediensene er kaffe som er trukket opp i fingerkjeks. Selvom Tiramis er en klassiker er ikke denne kaffebaserte kremkaken så gammel som man kanskje vil tro. Det er få spor av den i kokebøkene lenger tilbake enn 1985. Likevel har den ikke uventet rukket å bli svært populær. Enklere kake å lage skal du lete lenge etter. Kan med fordel lages dagen i forveien.
Ingredienser
- 24 fingerkjeks (Savoiard-kjeks)
- 3 ss Disaronno, Italiensk likør
- 5 dl espressokaffe
- 300 g mascarpone
- 300 ml kremfløte
- 2 eggeplommer
- 60 g sukker
- Frø fra 1 vaniljestang
Steg for steg
Bland kaffe og likør
Ha mascarponeosten i en romslig bolle
Hell over fløten og eggeplommene
Tilsett sukker og vanilje
Pisk sammen til en myk, men fast krem
Gjør klar en form til å montere kaken i sammen med en form å dyppe fingerkjeksen i
Dypp en og en fingerkjeks på begge sider i kaffeblandingen
Legg kjeksen i bunnen av formen
Fyll på med kjeks til hele bunnen er dekket.
Fordel kremen utover
Dryss kakao på toppen
Sett til avkjøling
Ta kaken ut for temperering 15-20 minutter før servering.
Ingen kommentarer