chezENGH´s chilliolje med vårløk er en sterk olje med en markant rød farge. Chiliolje er obligatorisk på vårt kjøkken, og burde inngått i standardsortimentet på alle kjøkken. chezENGH´s chilliolje med vårløk setter en spiss på alt fra italienske retter som pasta, pizza og til ulike salater – og holder seg lenge.
Ingredienser
- 1,6 dl tørkede chilliflak
- 4 fedd hvitløk
- 3 vårløk
- 2 ss finraspet ingefær
- 6 dl peanøtt eller maisolje
- 0,8 dl sesamolje
Steg for steg
Skrell hvitløksfeddene
Press de gjennom en hvitløkspresse eller skjær i fine biter
Skjær vårløken i tynne ringer
Finn fram et termometer og plasser det i en kjele
Ha chilliflak, hvitløk, vårløk, ingefær og oljene i kjelen
Varm blandingen på svak varme til det bobler (110-120 °C)
Rør om nå og da
La småkoke i 15 minutter, og aldri over 120°C
Avkjøl i kjelen
Hell olje og frø over i et lufttett glass eller flaske
Lagres i romtemperatur
Ingen kommentarer