Dansk drømmekake er virkelig en drøm å lage. Enkel, kjapp, og fantastisk smakfull. Ta drømmekaken med på jobben, eller sett den frem til kaffegjestene, og du blir garantert dagens bakehelt. Denne tradisjonelle, danske oppskriften finnes i utallige varianter. chezENGH sin versjon er enkel og rask å lage.
- 4 egg
- 300 g sukker
- 250 g mel
- 3 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 50 g smør
- 2 dl melk
Sett stekeovnen på 200 C°
Pisk egg og sukker sammen i en bolle
Tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker
Varm melk og smør i en kjele
Ta det av varmen når det koker
La melken avkjøle til fingervarmt
Hell melkeblandingen opp i bollen med de andre ingrediensene
Rør deigen forsiktig til den blir flytende uten klumper
Smør og mel en springformen (ca. 25 cm)
Hell kakedeigen i springformen
Stek med over- og undervarme i 20-25 minutter
Klargjør fyllet rett før kaken er ferdig stekt
- 125 g smør
- 100 g kokos
- 250 g brunt sukker
- ½ dl melk
Hell alle ingrediensene i en liten kjele
Varm opp under omrøring
Ta kaken ut av ovnen
Sett ovnen på 225 °C
Fordel fyllet utover den ferdigstekte kaken
Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i 5 minutter
Avkjøl kaken på rist, mens den fortsatt står i formen
Løsne den fra kanten med en kniv når fyllet har stivnet litt
Server drømmekaken med en fyldig kaffe, som vil fremheve smaken på kokoskaramellen.
Ingen kommentarer