Fletteloff er ikke vanskelig å lage og smaker mye bedre enn loff kjøpt i butikken. I tillegg er brødet så lekkert å se på at man får vann i munnen bare av å se på det. Brødet ser fantastisk ut til et festmåltid, koldtbord eller til frokost med smør og marmelade. Oppskriften er en suksess hos oss og stammer fra tiden fruen i huset hadde skulekjøkken. Fletteloffen lages alltid med minst dobbel porsjon når det først bakes, fordi chezENGH syns det er godt å kunne trylle opp et deilig brød fra fryseren.
Rull tre like tykke, og lange remser av deigen.
Start og slutt flettingen med endene under loffen.
Form pene, symmetriske loffer
Pensle med egg, og strø på valmuefrø.
INGREDIENSER
- 1 ss meltet margarin
- 2 dl skummet melk
- 25 g gjær
- ¼ ts salt
- 5 dl hvetemel
- 1 egg til pensling
- valmuefrø
STEG FOR STEG
Sett sekeovnen på 200 °C
La deigen heve i bollen til dobbel størrelse
Kna deigen godt, og del den i 3
Trill hvert emne ut i tre like lange remser
Flett remsene sammen
Legg loffen på stekebrett
Pensle med egg
Strø med valmuefrø
Stek på varmluft i 15 minutter til gyllen
Avkjøl på rist
Ingen kommentarer