Knekkebrød med nøtter - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
1143
post-template-default,single,single-post,postid-1143,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Knekkebrød med nøtter

Jeg synes det er godt å variere i innholdet av mellommåltidene og knekkebrød er et kjempe fint alternativ som er godt å ha i hus. Og dessutten er det ganske dekorativt å ha knekkebrødene i en tett boks synlig på kjøkkebenken.

Til to stekebrett med ca 40 knekkebrød trenger du:

  • 3,5 dl sammalt rug, grov
  • 3,5 dl havregryn
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl hakkede valnøtter
  • 1-2 ts salt
  • 1 ss honning
  • 7 dl vann

[hr]

wpid-2014-03-12-15.20.58.jpg

Sett stekeovnen på varmluft, 160 grader.
Bland
de tørre ingrendiensene godt sammen i en bakebolle.
Hell vann og honning over «melblandingen»
Rør enda mer. Det skal bli en grøtete deig som du fordeler over 2 stekebrett. Viktig at du fordeler deigen godt og jevnt over på de to brettene.
Stek knekkebrøene (et brett øverst og et nederst) først i 10 minutter.
Ta de ut av ovnen
Del opp i ønsket størrelse med et pizzahjul.
Sett knekkebrødene tilbake i ovnen i nye 30 minutter.
Bytt plass på bretta.
Stek videre i 30 minutter til de er ferdige. Ta disse ut av ovnen. Om noen fortsatt er myke la de stå litt lenger i ovnen.
Brekk knekkebrød fra hverandre
Avkjøl  på  rist.

Nytes med pålegg etter ønske. Her i huset går det mye i gulost og brunost.

Nyt!

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: