Kylling med timian og sitron lager seg så og si selv. chezENGH har benyttet kyllinglår fra Stange, og vi beregner ett slikt fyldig lår til hver person. Fersk timian hører til. Sammen med olivenolje og citron blir smakene helt herlige.
Dette trenger du til 4 porsoner
- 4 hele kyllingllår
- 2 ts tørket timian
- 1 sitron
- 2 dasjer med olivenolje
- Salt og pepper
- 2 gulrøtter
- 1 sellerirot
- 3 løk
- 4 medium store poteter
- 4 ss tyttebærsyltetøy
- 5 dl melk
- ½ loff
- 3 laubærblader
- nellik
- litt revet muskatt
Forvarm ovnen til 180 °C
Skrell løk , gulrøtter , sellerirot og poteter
Skjær to av løkene i terninger , gjenta med to gulrøtter og legg dem i en dyp ildfast form
Kutt knollselleri i biter på samme størrelse til som løken og legg i formen
Legg kyllinglårene på toppen av grønnsakene , med skinnsiden opp
Zest sitron og bland den med timian, olje og rikelig med salt og pepper
Hell oljen over kyllinglårene og gni blandingen inn i kjøttet
Sett hele formen i ovnen i 45 minutter, rist i den nå og da
Stikk 7-8 nellik inn den siste skrelte løken , stikk den et par ganger med en gaffel og del løken i to
Legg løkhalvdelene, laurbærblader og mesteparten i en kjele med kokende melk
Småkok melken i 5 minutter
Skjær bort skorper fra brødet og kutt det som er igjen i fine brødsmuler
Del opp potetene, og legg i en annen kjele. Fyll med kaldt, lettsaltet vann
Kok opp potetene og la de småkoke i 15-20 minutter til potetene er gjennomkokt
Plukk løk og laurbærblad ut av melken og tilsett brødsmuler, muskat og rikelig med salt og pepper
Småkok brød og saus forsiktig i 10 minutter , rør av og til
Tøm vannet av de kokte potetene og hell de tilbake i den varme kjelen
Legg i en klatt med smør
Bland med resten av melken og mos det hele til en jevn stappe
Tilsett noen klatter tyttebærsyltetøy og rør godt
Server med rikelig med stekte grønnsaker, et kyllinglår, skje med tyttebærmos og porsjon brødsaus
Hell til slutt over litt av stekesjyen fra formen
Ingen kommentarer