Våre beste kanelboller
Kanelboller, kanel i svingane, kanelsnurrer, cinnamon rolls. Det er mange navn på denne velduftende uimotståelige bollen, fylt med av sukker og kanel. chezENGH har tatt fram en fantastisk enkel oppskrift som du så og si er garantert å lykkes med. Makronmassen gir en ekstra piff til bollene.
Husk å elte deigen til du ser at glutentrådene former seg, og husk å etterheve deigen, så er det meste ren plankekjøring. Denne oppskriften gir 12 store herlige boller.
Lykke til!
[/vc_column_text]
Hvetedeig
- 30 g fersk gjær eller 8 g tørrgjær
- 250 g melk (2,5 dl)
- 570 g hvetemel (9,5 dl)
- 3 g salt (0,5 ts)
- 3 g malt kardemumme
- 90 g strøsukket (1 dl)
- 55 g egg (1 st)
- 110 g smør, romtemperert
- 1 egg, til pensling
- Perlesukker, til å strø på
Kanel og mandelfyll
- 200 g mandelmasse
- 10 g vaniljsukker (1 ss)
- 30 g kanel (0,5 dl)
- 150 g smør, romtemperert
Sukkerlake
- 150 g vann (1,5 dl)
- 95 g strøsukker (1 dl)
Steg for steg
Smuldre gjæren i bollen til kjøkkenmaskinen
Varm melken fingertemperert
Slå melken over gjæren og bland godt
Tilsett resten av ingrediensene unntatt smøret
Bland deigen langsomt med en eltekrok i kjøkkenmaskinen
Øk hastigheten litt når deigen har gått sammen
Tilsett smøret litt og litt av gangen
Kjør deigen i 10 minutter i maskinen til det dannes glutentråder
Sjekk at deigen kjennes elastisk og har en glatt og fin overflate
La deigen hvile på er melet benk i 20 minutter
Dekk til med en plastpose
Bland mandelmasse, vaniljesukker og kanel
Tilsett smøret, litt og litt av gangen til du får en glatt fyll
Kjevle deigen til et 3-4 mm tykk rektangel
Smør kanelfyllet utover
Brett deigen dobbelt slik at kortsidene møtes
Skjær ut remser av deigen, ca 1 cm brede
Tvinn remsene til boller
Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir
Etterhev til dobbel størrelse – 1,5-2 timer
Sett stekeovnen på 190 °C
Bland sammen vann og sukker i en kjele
Kok opp og la alle sukkerkrystallene smelte
Sett sukkerlaken til side
Pensle bollene med egg og strø på perlesukker
Stek i 9-10 minutter. De skal få en fin gyllen farge
Pensle bollene med sukkerlaken rett etter de er ute av ovnen. Det gir bollene en fin glans og gjør at de beholder saftigheten. Alternativt kan du spraye sukkerlaken på bollene for å få en jevn spredning av glasuren.
Ingen kommentarer