Det er ikke alltid man trenger en god unnskyldning for å kose seg litt ekstra. Nybakte hveteboller med kaffe, brunost eller syltetøy er rett og slett deilig, og trenger ingen unnskyldning, spør du oss! chezENGH bruker mormors tradisjonelle bolleoppskrift. Enkelt og greit. Nedarvet i generasjoner. Det finnes ikke noen bedre.
Du trenger
- 100 g margarin
- 3 ½ dl melk
- 50 g gjær
- 500 g hvetemel
- 1 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- ½ ts hornsalt
Steg for steg
Sett stekeovnen på 230 °C
Smelt smøret
Tilsett melken
Varm til det er lunkent
Rør ut gjæren i melkeblandingen
Bland det tørre sammen med vesken til det blir en fin og fast deig
La deigen heve tildekket til dobbelt størrelse i 30-45 minutter
Trill deigen til boller.
Legg bollene med skjøten ned mot stekeplaten
Etterhev godt, men ikke for lenge da blir bollene flate
Pensle bollene med sammenpisket egg
Stek bollene midt i stekeovnen i 10-12 minutter
Når bollene har den fargen du ønsker tar du de ut og avkjøler på rist.
Ingen kommentarer