Hjemmelagde bringebærsnitter. Smak av sommer, smak av Danmark, barndomsminner fra kjøkkenet til bestemor. Disse kakene får virkelig ben å gå på og holder seg ganske godt i en tett kakeboks.
Ingredienser
Fyll
- 2 ss vann
- 125 g bringebær
- Saften fra ¼ sitron
- 75 g + ½ ss rørsukker
- 1 ts gelatin
Bunn
- 1 vaniljestang
- 70 g melis
- 150 g smør, romtemperert
- 200 g mel
- 25 g skoldede mandler
- 1 tsk bakepulver
- 1 knivsodd salt
- ½ dl vann
Pynt
- 150 g melis
- litt vann
- farvet strøssel
Steg for steg
Bringebærmarmelade
Ha vann, bringebær, sitronsaft og 75 g rørsukker i en kjele med lokk
La blandingen småkoke i 4 minutter
Rør gelantin og ½ ss rørsukker sammen i en liten skål
Dryss gelatinbalndingen over i den kokende marmeladen
Rør godt
Fjern skummet som danner seg på overflaten med en skje
Hell marmeladen over i en skål eller plastikkboks
Sett marmeladen til avkjøling i kjøleskapet i minimum 30 minutter
Bunn
Sett stekeovnen på 200 °C
Skold mandlene
Mal de til fint til mandelmel i en foodprosessor
Skrap frøene ut av vanlijestangen
Rør sammen vaniljefrø og melis i en skål
Tilsett smør, mel, mandelmel, bakepulver og salt
Tilsett vann, og elt deigen sammen. Selvom den virker klissete, skal den kunne bli til en fast deig til slutt.
Pakk deigen i plastikkfilm (folie)
Legg deigen i kjøleskap i 15-30 minutter
Gjør klart bakepapir på et stekebrett
Kjevle deigen tynn, slik at den dekker hele bakeplaten i et stort rektangel
Skjær langs kantene, gjerne med en linjal slik at de blir helt rette
Prikk noen hull i deigen med en gaffel
Stek bunnen i ca. 5 minutter
Ta bunnen ut av ovnen og la den avkjøle litt
Skjær bunnen i tre stenger med nøyaktig samme bredde
Del den ene stangen i to
Stek bunnen i ytterligere 3-7 minutter til de blir lett gylne
Avkjøl på stekebrettet, og dra stengene litt fra hverandre
Pynt
Smør marmeladen utover 1½ stang i et jevnt lag
Unngå å smøre marmeladen helt ut i kantene for at den ikke skal tyte utover når lokket legges på
Lag glasur av melis og vann
Varm glasuren lett i en kjele
Dypp en spatel i varmt vann og smør glasur på de bunnene som ikke har marmelade på
Jobb kjapt, før glasuren stivner
Dryss kakestrøssel på og trykk den litt ned mens glasuren fortsatt er myk
Sett sammen bringebærsnittene ved å løfte lokket over på bunnene med bringebærmarmelade
Du kan med fordel skjære de lengste snittene over på midten slik at de blir enklere å flytte
Skjær bringebærsnittene i passe størrelser, eksempelvis i 12 stykker.
Ingen kommentarer