Mac & Cheese - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
1903
post-template-default,single,single-post,postid-1903,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Denne retten har ingenting med datamaskinen Mac å gjøre. Mac & cheese er en av chezENGH´s favorittretter fra USA; macaroni og ost. Denne tradisjonelle fredags-kos-retten er enkel å lage, og du bruker ikke mer enn 30 minutter på den.

chezENGH har nok lekt litt med grunnoppskriften, så i vår variant finner vi både Jarlsberg, og Port Salut. Appropos ost. Her kan du selv ta det du måtte ha av rester i skapet. Vi fant frem en gammel cammebert fra sist helg, og litt blåmuggost. Vær forsiktig med saltet i retten om du benytter saltholdige oster. Smak deg frem når du tilsetter salt mot slutten av tilbredningen av ostesausen.

Råvarer til 6 personer

  • 5 ss smør, hvorav 2 ss smeltet
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl helmelk, oppvarmet
  • 1 dl fløte (ev. helmelk)
  • 75 g Gryuére
  • 60 g Jarlsberg
  • 60 g Port Salut
  • 2 ss olivenolje, kaldpresset
  • 2 medium grønne squash i skiver
  • 1 kg tørr macaroni
  • 100 g terninger av baguetter, brioche eller annet hvitt brød

[hr]

wpid-DSC_1130.jpg

Forvarm   stekeovnen til 220 °C
Sett   en stor kjele med vann til koking
Riv  opp osten, ev. skjær i terninger
Smelt   3 ss smør i en stor kjele på middels varme (smøret skal ikke bli brunt)
Visp   inn melet, og rør til en jevn masse
Spe   med melken, litt og litt av gangen for å unngå klumper
Tilsett   fløten (ev. melken) og gi det et oppkok
Småkok   i 5 minutter mens du rører godt så sausen ikke svir seg
Rør   inn osten
Smak   til med salt og pepper
Varm   opp en stor stekepanne.
Hell   i olivenolje
Ha
  litt salt i det kokende vannet
Hell   macaroni i det kokende vannet og kok til al dente etter instruksjoner på pakken
Stek   den grønne squashen til de er gyldne i 4-5 minutter)
Hell   vannet av den ferdigkokte macaronien
Bland   macaronien og squashen inn i den varme sausen og bland godt
Hell   blandingen over i en ildfast form
Rør   sammen brødbitene i 2 ss smeltet smør i en bolle
Fordel   brødblandingen på overflaten av Mac & cheez´en
Stek  midt i ovenen til osten bobler og brødet er gyldent – omlag 10-12 minutter.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: