Grove rundstykker er alltid godt å ha i fryseren. Idag får man kjøpt alle mulige typer halvstekte rundstykker i frysedisken, men det er noe ekstra ved å vite eksakt hva maten du spiser inneholder. Derfor baker vi våre rundstykker selv. Denne gangen har vi funnet frem en oppskrift på rundstykkene med solsikkekjerner og havregryn som er ekstra grove, og fungerer godt som frokostrundstykker. Oppskriften gir omlag 25 gode rundstykker. Som vanlig skal også denne gjerbagsten heves i to omganger slik at resultetet luftig og flott.
Dette trenger du – til 25 rundstykker
- 1 l melk (gjerne sur eller skummet)
- 9 ss raspolje
- 50 g gjær
- 2 ts salt
- 3 ss sukker
- 1 dl solsikkekjerner (kan sløyfes)
- 200 g havregryn
- 300 g sammalt hvete grov/fin
- 800 g hvetemel
[hr]
Til dekor
- egg eller melk til pensling
- sesam- eller valmuefrø eller solsikkekjerner til dryss
Slik gjør du det:
Varm melk og olje til det er lunkent
Rør ut gjæren i melkeblandingen
Rør inn resten av ingrediensene til en blank og smidig deig.
Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.
Elt deigen og del i ca. 30 emner.
Form til runde boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett.
Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca 30 min.
Varm ovnen til 225°C
Pensle med egg eller melk og dryss med frø.
Stek de grove rundstykkene på midterste rille i varm ovn i ca. 15 min.
Avkjøl på rist.
Tips: Sammensatte rundstykker: sett rundstykkene ganske tett sammen på stekebrettet, slik at de vil ese sammen under etterhevingen.
Ingen kommentarer