Selvsagt kan du bruk hvilke bær eller frukter du måtte ønske i en slik smuldrepai. Siden sommertid er sesong for rabarbra har vi valgt å bruke det i vår smuldrekake med nøtter og bær denne gang.
Forslag til variasjon er blåbær, bringebær og solbær. På slutten av sommeren kan det passe godt med fersken, nektariner eller plommer. Høstens variant kan bestå av tørkede terninger av eple og pære.
Denne gangen viser vi altså vår smuldrekake med rabarbra.
- ca 7 dl med dine favorittbær – her rabarbra
- 1 dl sukker
- 2½ dl hvetemel
- 2½ dl nøtteblanding – vi bruker valnøtter, pekan og uskoldede mandler
- 1 dl brunt sukker
- ½ ts salt
- 125 g usaltet smør
[hr]
Sett stekeovnen på 190 °C og ha risten i midten av ovnen.
Skrell av skinnet på rabarbraen
Kutt rabarbraen i små skiver, ca 4 mm tykke
Hell bærene i en liten ildfast form som rommer ca 15 dl
Tilsett sukker og 1 ss hvetemel og bland godt med bærene
Hakk nøttene til passe grove biter – det skal være noe å bite i
Bland nøttene, resten av melet, brunt sukker, salt og smør med hendene i en liten bolle til en fast masse
Fordel blandingen oppå bærene i formen
Stek i ovnen til kaken blir gylden og boblete, rundt 20 minutter.
Avkjøl litt før servering
Ingen kommentarer