Torsk med blåskjell - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2667
post-template-default,single,single-post,postid-2667,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Torsk med potetpure og blåskjell

Torsk med blåskjell

Torsk med blåskjell smaker ekstra godt i hverdagen sammen med vårløk og hjemmelaget potetpurre, løk og vårløk. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien.

Ingredienser

  • 500 g poteter
  • 100 g margarin
  • 2 dl melk
  • 1 kg hel torsk
  • 1/2 kg blåskjell
  • 2 dl fløte
  • 1 dl hvitvin
  • 1/2 løk
  • 1 klype safran
  • Havsalt

Steg for steg

Forvarm   stekeovnen til 250 °C
Skjær   potetene i småbiter
Kok   potetene møre i usaltet vann
Skrap
   torsken fri for skjell.
Filetér,   men la skinnet sitte på.
Ha   på rikelig med havsalt på kjøttsiden, la ligge i 10 minutter.
Skyll   godt.
Stykk   opp torsken i fire pene biter
Legg   i en smurt langpanne med skinnsiden opp.

Rens   blåskjellene.
Surr   løk i olje
Legg   i blåskjellene, hell over hvitvin.
Kok   til dampen står ut under lokket, da er blåskjellene ferdige. Kast skjell som ikke har åpnet seg. 
Avkjøl   til de er håndterbare
Kok   opp melken
Hell   vannet av de ferdigkokte potetene
Tilsett   margarinen og
Mos   potetene – mens du sper med melken
Smak   til med nykvernet salt og pepper

Ta   blåskjellkjøttet ut av skallene
Sil  av og ta vare på kraften.
Reduser   kraften til halvparten
Ha   i fløte og reduser til halvparten igjen.
Sett   torsken i ovnen. Den er ferdig når fiskekjøttet skiver seg når du trykker forsiktig på fileten, ca. 8-10 minutter.
Kjør   sausen med stavmikser
Smak   til med salt og pepper
Tilsett   blåskjellkjøttet og fordel det pent rundt torskefileten på tallerkenen

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: