Sitronkrem, eller lemon curd som det kaller det i England er en smakfull, kraftig sitronkrem som kan brukes til så mangt. Vi har brukt den som kakefyll på en nøttebunn, som pålegg, eller rett og slett som en smakstilsetter der du trenger en frisk sitronsmak. Du har alltid bruk for et glass sitronkrem i kjøleskapet.
INGREDIENSER
- 4 egg
- 4 eggeplommer
- 200 g finmalt sukker (bruk blender)
- 6 sitroner; juice fra 6, og zest fra 3 av dem
- 150g usaltet smør i terninger
STEG FOR STEG
Sett stekeovnen på 140 °C
Steriliser syltetøyglassene. Vask i såpe, og skyll av med varmt vann
Tørk glassene opp ned på rist i stekeovnen i 30 minutter
Pisk sammen egg og eggeplommer til en jevn blanding i en kjele
Tilsett sukker og visp inn sitron zest og juicen
Varm opp eggeblandingen på svak varme på komfyren
Tilsett smøret
Rør kontinuerlig i blandingen med en visp til smøret har smeltet. Pass på at det ikke svir seg til bunnen
Rør til kremen tykner (10-12 minutter). Kremen skal ha en kremete konsistens, og etterlate spor mens du rører.
Hell den varme sitronkremen over på varme, steriliserte glass
Vent til det er avkjølt
Dekk til kremen med vokspapir, eller bakepapir
Forsegl med lokket
Oppbevares i kjøleskap i 14 dager.
Ingen kommentarer