Kjært barn har mange navn…
Det samme kan vi si om ball, raspeball, komle, klubb, potetball, kompe eller den «grå juvel». Ball er en tradisjonell matrett hvor ingrediensene er potet, mel, salt og pepper og hos chezENGH inkludert morpølse. Ball serveres gjerne sammen med kålrot, poteter, ulike typer pølser og salt kjøtt eller pinnekjøtt og med kefirmelk i glasset.
Torsdag er tradisjonelle dagen for ball på Vestlandet hvor halvparten av chezENGH har sin opprinnelse.
Skulle du mot formodning ha rester så er stekt ball dagen etter nydelig!
Du er herved advart: Med ball til middag er middagsluren så og si umulig å unngå….
Gled dere!
Ingredienser
- 3 kokte poteter
- 6 rå poteter
- 2 dl byggmel
- ½ dl hvetemel
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- kjøttbuljong
- 100 g morpølse i biter
Tilbehør
- kokte poteter
- vossakorv
- pinnekjøtt
- smeltet smør med baconbiter i
[hr]
Skrell potetene
Kok 3 poteter
Riv potetene
Bland potetene sammen med melet og krydderet til du får en halvfast deig. Avhengig av størrelsen på potetene kan du trenge mer mel.
Lag ball ved hjelp av en skje. Et tips er å ha våte hender evt. et glass vann å dyppe skjeen i for å forme ballen.
Ha en morpølsebit i midten av ballen.
Trekk ballen i 30-40 minutter i buljongvannet (ikke fosskok)
Server med ønsket tilbehør
Ingen kommentarer